403
Ο πίνακας «Κατσίκια» της Μαριάννας Κατσουλίδη θα είναι ένα από τα 94 έργα που θα δημοπρατηθούν για την ενίσχυση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών |

Δημοπρασία έργων από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα για την υποστήριξη της «Πόρτας Ανοιχτής»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 15:39
Ο πίνακας «Κατσίκια» της Μαριάννας Κατσουλίδη θα είναι ένα από τα 94 έργα που θα δημοπρατηθούν για την ενίσχυση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών
|

Δημοπρασία έργων από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα για την υποστήριξη της «Πόρτας Ανοιχτής»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 15:39

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Πόρτα Ανοιχτή.

Τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου (10:00-18:00), την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου (10:00-18:00) και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 (10:00-15:00). Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για το μοναδικό σε εύρος και ποιότητα έργο που επιτελείται στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της, όπου προσφέρονται καθημερινά και δωρεάν, εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.

Η φετινή δημοπρασία είναι η 18η, στη σειρά, που οργανώνεται από το 1979, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων και γλυπτών και τη γενναιόδωρη ανταπόκριση της φιλότεχνης κοινωνίας. Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Δάφνη Οικονόμου αναφέρει:

«Ευχαριστούμε βαθύτατα τη Μερόπη και τον Γιώργο Πρέκα για τη συγκινητική αυτή δωρεά στη μνήμη της Χριστίνας και του Πάρι Πρέκα. Η τόσο γενναιόδωρη αυτή χειρονομία, εκφράζει δύο αλήθειες: πρώτον, ότι η Εταιρεία μας έχει πιστούς φίλους που αναγνωρίζουν έμπρακτα το έργο μας, και δεύτερον, πως από την ίδρυσή μας, πριν από 50 χρόνια, ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει σταθεί δυναμικά στο πλευρό μας. Από την πλευρά μας πιστεύουμε πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη ζωή κάθε ανθρώπου, όπως πιστεύουμε στη μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες.

Η Δημοπρασία στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, θα φέρει ξανά μαζί καλλιτέχνες και φιλότεχνο κοινό, και ευχαριστούμε τους κυρίους Πέτρο και Ανδρέα Βέργο, του ιστορικού Οίκου Vergos Auctions, που προσφέρουν πάλι αφιλοκερδώς τη μαεστρία τους στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της δημοπρασίας. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή θα συνεχίσει να προσφέρει μία ‘θέση στον ήλιο’ σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Τώρα ήρθε και η σειρά του φιλότεχνου κοινού να σταθεί γενναιόδωρα στο πλευρό τους».

Τρόποι συμμετοχής:

1) Συμμετοχή με φυσική παρουσία στο χώρο της δημοπρασίας στις 8 Δεκεμβρίου 2022
2) Συμμετοχή με υποβολή γραπτής προσφοράς
3) Συμμετοχή με τηλεφωνική σύνδεση
4) Συμμετοχή με διαδικτυακή σύνδεση μέσω της ιστοσελίδας www.vergosauctions.com

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δείτε εδώ

Πληροφορίες για συμμετοχή στη δημοπρασία:
Οίκος Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ, τηλ: 210 36 14 897

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...