198
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, κάτω αριστερά, στην εκπομπή του Ντίνου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα | Mega

Δημόπουλος για την πανδημία: Συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 12:07
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, κάτω αριστερά, στην εκπομπή του Ντίνου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα
|Mega

Δημόπουλος για την πανδημία: Συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 12:07

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επίδραση των εμβολιασμών στην καταπολέμηση της πανδημίας δίνουν περιθώριο αισιοδοξίας, τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλο.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στο Mega, ο κ. Δημόπουλος είπε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι οριακά κάτω από ένα, άρα ένας φορέας του κορονοϊού τον μεταδίδει το πολύ σε άλλο ένα άτομο.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει σταθεροποίηση των εισαγωγών σε μονάδες Covid, την οποία απέδωσε στην «επίδραση των περιοριστικών μέτρων».

Είναι «θετικό ότι έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού. Βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες» είπε ο κ. Δημόπουλος που χαρακτήρισε εφικτό τον εμβολιασμό σημαντικού αριθμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων το επόμενο δίμηνο.

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σχολίασε ότι η βρετανική δεν παρουσιάζει πρόβλημα στα εμβόλια, σε αντίθεση με τη νοτιοαφρικανική. «Η αποτελεσματικότητα των εμβολιών στα άτομα που έχουν αυτό το στέλεχος είναι μειωμένη πάνω από 50%», είπε.

Ακόμα, έκανε λόγο για μείωση της πίεσης στις ΜΕΘ που προορίζονται για ασθενείς με Covid, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όταν αρχίσει η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...