417
Καρέ από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και χούλιγκαν | Screenshot μέσω ΣΚΑΪ

Διμοιρίτης τραυματία αστυνομικού: «Με ευθεία βολή η ναυτική φωτοβολίδα»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2023, 22:46
Καρέ από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και χούλιγκαν
|Screenshot μέσω ΣΚΑΪ

Διμοιρίτης τραυματία αστυνομικού: «Με ευθεία βολή η ναυτική φωτοβολίδα»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2023, 22:46

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα στα επεισόδια στου Ρέντη από ναυτική φωτοβολίδα δέχθηκε «ευθεία βολή», ισχυρίστηκε επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ που έδωσε το παρών στις συγκρούσεις με τους χούλιγκαν της 7ης Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τα όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει ο 18χρονος καθ’ομολογίαν δράστης της επίθεσης.

«Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του (σ.σ.: του τραυματισμένου αστυνομικού), της ναυτικής φωτοβολίδας, πώς τη ζούσε. Ηταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα –μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό» ανέφερε ο διμοιρίτης, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης.

«Ηρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα ¾ της φωτοβολίδας. Εμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω, αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή. Ηταν αδύνατο. Τον βάζουμε λοιπόν κάτω έχοντας της αισθήσεις και όση ώρα μιλάμε δεχόμαστε επιθέσεις. Βάλαμε τον συνάδελφο μου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα για να ενεργούν οι συνάδελφοι μου που έπραξαν το τουρνικέ, το διπλό τουρνικέ, για να είναι υπό κάλυψη» περιέγραψε.

Αυτά ενώ οι επιτιθέμενοι «είχαν δει ότι είχαμε σύρει στο οδόστρωμα έναν άνθρωπο. Γιατί η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο 31 ετών αστυνομικός δέχεται και δεύτερη επίθεση, ενώ βρισκόταν στο έδαφος, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία.

«Αφού είχε δεχθεί τη φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι, όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί λοιπόν ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία.

»Εχουμε δύο εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη, έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ» είπε ο επικεφαλής της διμοιρίας.

Αναφερόμενος στους χούλιγκαν, υποστήριξε πως ήταν πάνω από 200, καθώς και ότι διέθεταν «ολόκληρο οπλοστάσιο».

«Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν ήταν οι ναυτικές (φωτοβολίδες). Εγώ, στα χρόνια υπηρεσίας που έχω, τόση ναυτική συσσωρευμένη δεν έχω ξαναδεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Ηταν πολλές, ήταν διψήφιος ο αριθμός. Η συγκεκριμένη δεν γκελάρισε. Ηταν ευθεία βολή» επισήμανε σε αυτό το σημείο ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε σοβαρά στις συγκρούσεις οπαδών του ΟΣΦΠ και Αστυνομίας την 7η Δεκεμβρίου νοσηλευόταν για έβδομη ημέρα την Τετάρτη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σε κρίσιμη κατάσταση. Το αμέσως προηγούμενο 24ωρο οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να ακρωτηριάσουν το πόδι του, από το οποίο προηγουμένως είχαν αφαιρέσει τη ναυτική φωτοβολίδα που δέχθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...