578
| © European Union

Δημητρακόπουλος: Δεν υπάρχουν αποτυπώματα της Καϊλή στα χρήματα – Είναι αθώα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2023, 19:29
|© European Union

Δημητρακόπουλος: Δεν υπάρχουν αποτυπώματα της Καϊλή στα χρήματα – Είναι αθώα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2023, 19:29

«Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της» δήλωσε τη Μ. Πέμπτη ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λίγο μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε μαζί της στις φυλακές του Χάρεν. Προηγήθηκε η απόφαση των βελγικών Αρχών τη Μεγάλη Τετάρτη για την αποφυλάκισή της.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες που είδε την ευρωβουλευτή σε «φυσιολογική ψυχική κατάσταση».

«Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή» ανέφερε εμφατικά, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε, και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα» υποστήριξε ακολούθως ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς αμφιβολία ότι η εντολέας του θα αθωωθεί.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κυρίας Καϊλή και του συντρόφου της, οι οποίοι βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των βέλγων εισαγγελέων που ερευνούν το σκάνδαλο Qatargate, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την ίδια, καθώς δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία, που θα αναδείξουμε στην ανάκριση» προσέθεσε, συμπληρώνοντας ότι δεν θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία της δικογραφίας, από σεβασμό στη μυστικότητα της προανάκρισης. Ανέφερε, όμως, ότι η Εύα Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Ολα θα τα καταθέσει».

«Ενα είναι βέβαιο: Οτι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Περιμένει να αγκαλιάσει το παιδί της»

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η ελληνίδυα ευρωβουλευτής ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κοιτάξει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύθηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί, δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, είπε.

«Ομως, τα στοιχεία που υπάρχουν και τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της» επέμεινε. «Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο δικηγόρος της.

Στάθηκε, δε, στο γεγονός πως από τη στιγμή που η Εύα Καϊλή είπε στο παιδί της ότι θα επιστρέψει από «αυτό το ταξίδι», εκείνο τρέχει να βάλει τα ρούχα του όποτε ακούει αεροπλάνο, ελπίζοντας ότι θα δει τη μητέρα του.

Ο δικηγόρος δεν ήταν σε θέση να πει αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε μία με επτά ημέρες, προκειμένου να αποφυλακιστεί η εντολέας του.

«Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Ελληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», τόνισε σχετικά.

Η κυρία Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που αποφυλακίστηκε τέλη Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση, θα μένουν σε χωριστές κατοικίες και «αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελε και η κυρία Καϊλή», ανέφερε εξάλλου ο κ. Δημητρακόπουλος.

Επανέλαβε, τέλος, πως «στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κυρίας Καϊλή» και τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη είναι «χυδαία επιχειρήματα» για να σώσει τη δική του οικογένεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...