211
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δήμαρχος Αίγινας για Βαρουφάκη: «Είπε στον λιμενικό “Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 17:53
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δήμαρχος Αίγινας για Βαρουφάκη: «Είπε στον λιμενικό “Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 17:53

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στο λιμάνι της Αίγινας με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε έλεγχο των λιμενικών, ήταν, όπως είπε ο ίδιος, ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, είπε: «Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά».

Πρόσθεσε ότι «σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο κ. Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι “εγώ είμαι βουλευτής”.

» Ο λιμενικός του είπε “κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας” και του απάντησε, τότε “δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και κατευθύνθηκε προς την έξοδο».

Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι  ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «Ημουν παρών, δεν επέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε στο Twitter για όσα συνέβησαν την Πέμπτη στο νησί: «Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...