423
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αγορεύει στο δικαστήριο | INTIMEnews/φωτ αρχείου

Δίκη «Χρυσής Αυγής»: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Κασιδιάρη-Λαγού – Νέο σόου Πλεύρη

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2022, 16:09
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αγορεύει στο δικαστήριο
|INTIMEnews/φωτ αρχείου

Δίκη «Χρυσής Αυγής»: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Κασιδιάρη-Λαγού – Νέο σόου Πλεύρη

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2022, 16:09

Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι αιτήσεις αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο διευθυντήριο της εκγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.

Ομόφωνα, το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής που υπέβαλαν αμφότεροι οι καταδικασθέντες, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της Εδρας, η οποία έκρινε πως οι δύο καταδικασμένοι ως μέλη της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» πρέπει να παραμείνουν στην φυλακή.

Ομόφωνα επίσης, οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως της Εδρας που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός.

Η αίτηση εκδικάστηκε με νέα εισαγγελέα στην έδρα, την εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, ενώ το δικαστήριο επέβαλε στον αιτούντα τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται από 50 έως 250 ευρώ.

«Από την πρόταση που είναι καταχωρημένη φαίνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός διάβασε ένα χωρίο της πρωτόδικης απόφασης. Κατά συνέπεια δεν εξέφρασε προσωπική κρίση και το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να απορριφθεί», ανέφερε η κυρία Ράικου.

Ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως επειδή -όπως υποστήριξε- «πολιτικοποίησε την ποινική δίκη», ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, έστησε άλλο ένα προκλητικό σόου, δηλώνοντας στο δικαστήριο, «χουντικός, φασίστας και ναζί»

«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή […] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε»” έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα», αναφώνησε για να προσθέσει στο νέο του παραλήρημα:

«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινικη δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό».

Ακολούθως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης επτέθηκε εκ νέου στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας πως «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι, αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι», σχηματίζοντας γροθιά με το χέρι του.

Προς το τέλος της διαδικασίας, οπαδοί του Γιάννη Λαγού άρχισαν να τον χειροκροτούν, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί την παρέμβαση της Αστυνομίας ώστε να οδηγηθούν έξω. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του

Τέλος με απόφαση του, το δικαστήριο αποδέχθηκε αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, στο οποίο συναίνεσε και η Πολιτική Αγωγή, προκειμένου να κληθεί στο δικαστήριο η σύντροφος του Παύλου Φύσσα η οποία έχει καταθέσει μόνο στην Αστυνομία και στην ανακρίτρια Πειραιά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...