851
Η Στόρμι Ντάνιελς καταθέτει υπό το αγριεμένο βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ (σκίτσο από την δικαστική αίθουσα) | REUTERS/Jane Rosenberg

Δίκη Τραμπ: Δεν πτοήθηκε η Ντάνιελς από το σφυροκόπημα της δικηγόρου του

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 12:26
Η Στόρμι Ντάνιελς καταθέτει υπό το αγριεμένο βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ (σκίτσο από την δικαστική αίθουσα)
|REUTERS/Jane Rosenberg

Δίκη Τραμπ: Δεν πτοήθηκε η Ντάνιελς από το σφυροκόπημα της δικηγόρου του

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 12:26

Η Στόρμι Ντάνιελς παραδέχθηκε ότι κέρδισε χρήματα από την ιστορία της για την σεξουαλική επαφή που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της, στην πολύκροτη δίκη και τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος, θα έκανε ακριβώς το ίδιο στη θέση της.

Στη διάρκεια της διαδικασίας, η δικηγόρος του Τραμπ την κατηγόρησε ότι έβγαλε χρήματα επί χρόνια από την υπόθεση αυτή, κλείνοντας συμφωνίες για ένα βιβλίο, ένα τηλεοπτικό ριάλιτι και σειρά προϊόντων που διαφήμιζε όταν ο Τραμπ συνελήφθη για πρώτη φορά με ποινικές κατηγορίες.

Στο δικαστήριο προβλήθηκε μια εικόνα στην οποία η Ντάνιελς εμφανιζόταν με φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι της, πάνω σε ένα κερί που ονομαζόταν «Στόρμι, Αγία των ποινικών διώξεων».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε καυχηθεί ότι «οι παραγγελίες πέφτουν βροχή», δήλωσε η Σούζαν Νέκλις, δικηγόρος του Τραμπ.

«Εκανα τη δουλειά μου», είπε η Ντάνιελς.

«Πουλώντας το εμπόρευμά σας;», ρώτησε η Νέκλις.

«Οπως θα έκανε και ο κ. Τραμπ», απάντησε.

Η Ντάνιελς, η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου του Μανχάταν την Τρίτη, παρουσιάστηκε από τους εισαγγελείς ως μάρτυρας-κλειδί, η εξιστόρηση της οποίας θα καταδείκνυε στους ενόρκους τις λεπτομέρειες της ιστορίας που ο Τραμπ και οι βοηθοί του προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τις τελευταίες ημέρες της πρώτης του υποψηφιότητας για τον Λευκό Οίκο.

Η ίδια είπε ότι είχε γνωρίσει τον Τραμπ σε ένα τουρνουά γκολφ διασημοτήτων το 2006 και προσκλήθηκε να δειπνήσει μαζί του στο ξενοδοχείο του, όπου την υποδέχθηκε με πιτζάμες μέχρι που εκείνη του έδωσε εντολή να αλλάξει.

Πήγε στην τουαλέτα της σουίτας και όταν βγήκε, τον βρήκε να φορά μόνο ένα πουκάμισο και ένα μποξεράκι στο κρεβάτι. «Τότε ήταν που ένιωσα το δωμάτιο να περιστρέφεται, σε αργή κίνηση», είπε στο δικαστήριο την Τρίτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βγει από την δικαστική αίθουσα μετά το τέλος της διαδικασίας, την Πέμπτη, και κατευθύνεται στους δημοσιογράφους για να κάνει δηλώσεις – ANGELA WEISS/Pool via REUTERS

Η Νέκλις την ειρωνεύθηκε, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν μία πορνοστάρ να σοκαριστεί βλέποντας έναν άνδρα με μπλουζάκι και μποξεράκι ξαπλωμένο στο κρεβάτι, αφού έχει γυρίσει εκατοντάδες ταινίες στις οποίες οι άνδρες εμφανίζονταν «πολύ πιο γυμνοί».

Σε αυτές τις περιπτώσεις το περίμενα, απάντησε η Ντάνιελς.

Αν έβλεπε τώρα τον Τραμπ «στο κρεβάτι, πιθανώς θα είχα την ίδια αντίδραση. Ένας πολύ μεγαλύτερός μου άνδρας με τα εσώρουχα, εκεί που δεν το περίμενα».

Η δικηγόρος του πρώην προέδρου αμφισβήτησε επίσης την ιδέα ότι «τρομοκρατήθηκε». Η Ντάνιελς είχε πει ότι ποτέ δεν απειλήθηκε από τον Τραμπ, αλλά υπήρχε μια «ανισορροπία ισχύος».

«Κάνατε κουμάντο στον πρόεδρο Τραμπ, του είπατε να βγάλει τις πιτζάμες του και του ζητούσατε να σταματήσει να μιλάει για τον εαυτό του», είπε η Νέκλις. «Είστε μια αρκετά δυναμική γυναίκα, έτσι δεν είναι;», είπε.

«Περισσότερο τώρα», απάντησε η Ντάνιελς.

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά στη ζωή σας που κάποιος σας την έπεσε, έτσι δεν είναι;», συνέχισε η δικηγόρος.

«Όχι. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που είχε σωματοφύλακα έξω από την πόρτα, και ήταν με τα εσώρουχα, και είχε τη διπλάσια ηλικία από μένα», απάντησε η Ντάνιελς, η οποία στη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της, εμφανίστηκε λιγότερο αγχωμένη, σύμφωνα με τους Times, και δεν φάνηκε να πτοείται από την προσπάθεια της Νέκλις να πείσει τους ενόρκους ότι η κατηγορούμενη άλλαζε τις λεπτομέρειες της ιστορίας της.

Η Νέκλις είπε ότι η Ντάνιελς «είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 200 ταινίες σεξ» και είχε επίσης γράψει και σκηνοθετήσει περίπου 160. «Εχετε μεγάλη εμπειρία στο να κάνετε ψεύτικες ιστορίες για το σεξ να φαίνονται αληθινές», είπε.

Η Ντάνιελς απάντησε: «Το σεξ στις ταινίες είναι πολύ αληθινό, όπως ακριβώς μου είχε συμβεί σε εκείνο το δωμάτιο. Τα θέματα των χαρακτήρων μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά το σεξ είναι πολύ αληθινό. Γι’ αυτό είναι πορνογραφία και όχι ταινία Β’ κατηγορίας».

«Γράφεις αυτές τις ιστορίες για το σεξ, σωστά; Εχεις μεγάλη εμπειρία», είπε η Νέκλις.

«Εχω εμπειρία στη συγγραφή διαλόγων, όχι στο πώς να κάνεις σεξ. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μας ξέρουμε πώς να το κάνουμε αυτό», απάντησε η Ντάνιελς.

Η Νέκλις είπε ότι η Ντάνιελς είχε αρχίσει να προβάλλει τους ισχυρισμούς της δημοσίως το 2018, παρά τη φερόμενη συμφωνία εμπιστευτικότητας με τον Μάικλ Κόεν, τον δικηγόρο του Τραμπ.

«Παρόλο που είχατε συμφωνήσει ότι δεν θα συζητούσατε αυτή την υποτιθέμενη ιστορία και είχατε λάβει πολλά χρήματα για αυτή τη συμφωνία, στη συνέχεια αποφασίσατε να πείτε δημοσίως ότι κάνατε σεξ με τον πρόεδρο Τραμπ;», ρώτησε η Νέκλις.

«Οχι», απάντησε η Ντάνιελς. «Κανείς δεν θα ήθελε ποτέ να το πει αυτό δημοσίως. Ήθελα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι σε ανθρώπους που μου επιτέθηκαν δημοσίως αφού ο Μάικλ Κόεν είπε την ιστορία δημοσίως».

Η δικηγόρος είπε ότι η Ντάνιελς είχε υπογράψει συμφωνία για βιβλίο αξίας 800.000 δολαρίων και συμφωνία 200.000 δολαρίων για να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό ριάλιτι, ενώ είχε ξεκινήσει περιοδεία σε στριπ-κλαμπ.

Η Σούζαν Χόφινγκερ, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ρώτησε την Ντάνιελς για τις απειλές που δέχτηκε αφότου άρχισε να λέει την ιστορία της. «Αναγκάστηκα να προσλάβω ασφάλεια. Χρειάστηκε να μετακομίσω μερικές φορές», απάντησε

Το να μιλήσει δημοσίως, είχε «θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα»; ρώτησε η Χόφινγκερ. «Αρνητικό», απάντησε η Ντάνιελς.

Λίγα λεπτά αργότερα, μετά από σχεδόν τρεις ώρες στο εδώλιο του μάρτυρα, αποχώρησε, περνώντας μπροστά από την υπεράσπιση χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στον Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...