561
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τους δικηγόρους της έξω από το ΜΟΔ | INTIMEnews

Δίκη για το βιτριόλι: Αντιπαράθεση Κεχαγιόγλου με την Ιωάννα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 11:08
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τους δικηγόρους της έξω από το ΜΟΔ
|INTIMEnews

Δίκη για το βιτριόλι: Αντιπαράθεση Κεχαγιόγλου με την Ιωάννα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 11:08

Την πρόθεση της κατηγορούμενης Εφης Κακαράντζουλα για την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου να μη ζητήσει από δικαστές και ενόρκους την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, ανακοίνωσε κατά την αγόρευσή του στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για παρέμβαση του θύματος την ώρα της αγόρευσής του.

«Αν και πολλές φορές ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, η εντολέας μου ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζεται “αμετανόητη”. Μην επηρεαστείτε από τον Τύπο», είπε ο συνήγορος της κατηγορούμενης απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά 9 το πρωί, με τον Σάκη Κεχαγιόγλου να εκφράζει εκ νέου τη συμπάθειά του και τη συμπόνια του προς την Ιωάννα και να υπογραμμίζει ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν τον ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης.

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα», θέλησε να επισημάνει ο συνήγορος της Εφης Κακαράντζουλα, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας, η οποία ακούστηκε στην αίθουσα να σχολιάζει την τοποθέτηση του κ. Κεχαγιόγλου.

«Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανέναν. Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης», απάντησε εκείνος και συνέχισε την αγόρευσή του.

Λίγα λεπτά αργότερα, έκανε γνωστό στο δικαστήριο ότι η εντολέας του δεν θα ζητήσει το ελαφρυντικό που αφορά την ειλικρινή μεταμέλεια, καθώς ο νόμος απαιτεί για την αναγνώρισή του να έχει προσπαθήσει ο κατηγορούμενος να άρει τις συνέπειες της πράξης του.

Εν προκειμένω, όπως είπε, η Εφη Κακαράντζουλα δεν θα μπορούσε να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, ασχέτως της θέλησής της. «Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας; Προέρχεται, όμως, από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με τον μισθό της».

O γνωστός ποινικολόγος ζήτησε τελικά το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για την 37χρονη κατηγορούμενη καθώς, όπως είπε,  η οικονομική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να δείξει εμπράκτως την ειλικρινή της μεταμέλεια.

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Εφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν οικονομικά την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη. Και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό, κύριοι ένορκοι, αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος ανέπτυξε το σκεπτικό του για τη μετατροπή της κατηγορίας και επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στην επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, όπου το αδίκημα που αποδόθηκε στο δράστη ήταν της βαριάς σκοπούμενης βλάβης λέγοντας πως στην περίπτωση της Έφης «ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Κατά τον Σάκη Κεγαχιόγλου,  η 37χρονη έπεσε θύμα της εμμονής της «γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με το λάθος άνθρωπο». «Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της καστέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στον εαυτό της της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...