206
| INTIMEnews

Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, η ώρα των απολογιών

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2023, 09:21
|INTIMEnews

Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, η ώρα των απολογιών

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2023, 09:21

Με την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επανέναρξη της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, αναμένεται να ξεκινήσει και ο γύρος των απολογιών των 12 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Οι 12 προσωρινά κρατούμενοι θα αρχίσουν να απολογούνται για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εξέταση ενός τεχνικού, με τον οποίο κλείνει ο κατάλογος των μαρτύρων υπεράσπισής τους.

Μέχρι στιγμής, ουδείς εκ των 12 κατηγορούμενων παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Αλκη, παρότι όλοι τους έχουν ομολογήσει πως ήταν παρόντες στη φονική επίθεση τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Πριν από τη διακοπή λόγω Πάσχα, είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες υπεράσπισης τρεις ιατροδικαστές (Κ. Αποστολίδου, Γρ. Λέων και Δημ. Γαλεντέρης), οι οποίοι αναφερόμενοι στα συμπεράσματά τους από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησαν, μελετώντας την ιατροδικαστική έκθεση και φωτογραφίες της δικογραφίας, υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία.

Μέσω των δικών τους συμπερασμάτων επιχείρησαν για λογαριασμό των εντολέων τους να αντικρούσουν τα ευρήματα της συναδέλφου τους Λήδας Κοβάτση, η οποία υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση, κάνοντας λόγο για θάνατο που προήλθε από τη συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Αντιδρώντας στο περιεχόμενο των καταθέσεων των τριών ιατροδικαστών-τεχνικών συμβούλων, οι γονείς του Αλκη κατέθεσαν, διά του συνηγόρου τους, μήνυση εναντίον τους για ψευδή κατάθεση και απάτη ενώπιον δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...