223
Φωτογραφία αρχείου | INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δίκη Folli Follie: Ενοχοι Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 15:23
Φωτογραφία αρχείου
|INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δίκη Folli Follie: Ενοχοι Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 15:23

Όμοφωνα ένοχοι κρίθηκαν πέντε από τους έντεκα κατηγορούμενους της υπόθεσης Folli Follie, ύστερα από έναν χρόνο ακροαματικής διαδικασίας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον ιδρυτή του ομίλου Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, απάτη, της χειραγώγησης της αγοράς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Η σύζυγός του, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου καταδικάστηκε, κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ένοχος κρίθηκε και ο γιος της οικογένειας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογενειας Κουτσολιούτσου καταδικάστηκε και κατά μεταβολή της κατηγορίας για συνεργεία σε πλαστογραφία, συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους 6 κατηγορουμένους, ενώ και οι 11 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από το αδίκημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της. Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε ενόχους. Επιπλέον στον Τζ. Κουτσολιούτσο εκτός του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε ακόμη και το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεων του.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...