391
Η Τζούντιθ Χαθ προσέρχεται στο δικαστήριο της Σάντα Μόνικα | REUTERS/Lucy Nicholson

Δικαστήριο στην Καλιφόρνια: Ο Μπιλ Κόσμπι βίασε 16χρονη το 1975

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 17:04
Η Τζούντιθ Χαθ προσέρχεται στο δικαστήριο της Σάντα Μόνικα
|REUTERS/Lucy Nicholson

Δικαστήριο στην Καλιφόρνια: Ο Μπιλ Κόσμπι βίασε 16χρονη το 1975

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 17:04

Ενοχο για τον βιασμό μίας 16χρονης το 1975, έκριναν τον Μπιλ Κόσμπι, οι ένορκοι σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Η απόφαση ελήφθη στη δίκη του 84χρονου σήμερα κωμικού, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις τα 20 τελευταία  χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βιασμός της Τζούντιθ Χαθ συνέβη στην έπαυλη του Playboy, στο Λος Αντζελες, πριν 47 χρόνια.

Η 64χρονη σήμερα Χαθ υπέβαλε μήνυση εναντίον του Κόσμπι το 2014. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, ανάμεσά τους και η γνωστή φεμινίστια Γκλόρια Ολρεντ, είναι πρωτοφανές να δικαιώνεται θύμα βιασμού μετά από τόσα χρόνια.

Η Χαθ, περιχαρής έξω από το δικαστήριο της Σάντα Μόνικα, δήλωσε ότι περίμενε πολλά χρόνια για αυτή την ημέρα, η οποία ήρθε «μετά από πολλά δάκρυα». Πρόσθεσε ότι η απόφαση είναι δικαίωση για την ίδια και άλλες γυναίκες που έχουν καταγγείλει παρόμοιες επιθέσεις, ανέφερε η Washington Post.

Ο εκπρόσωπος του Κόσμπι δήλωσε ότι ο ηθοποιός θα υποβάλει έφεση. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δεν προέβη σε κάποια δήλωση.

Οι ένορκοι επιδίκασαν στην Χαθ 500.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Η δίκη έγινε σε πολιτικό και όχι ποινικό δικαστήριο. «Δείξαμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος προς τη δικαιοσύνη», είπε η Ολρεντ.

Η δικηγόρος Γκλόρια Ολρεντ μιλά στους δημοσιογράφους – REUTERS/Lucy Nicholson

Το 1975, ο κωμικός γυρνούσε μία ταινία στο Σαν Μαρίνο όταν γνώρισε την Χαθ. Την ξενάγησε, μαζί με μία φίλη της, την Ντόνα Σάμιουελσον, ο ίδιος στην έπαυλη και μετά τη βίασε. Η 17χρονη, τότε, Σάμιουελσον, ήταν μάρτυρας στη δίκη.

Η δίκη ήταν η πρώτη για τον Κόσμπι μετά την απελεύθερωσή του από τη φυλακή τον Ιούνιο του 2021, όπου πέρασε τρία χρόνια διότι νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά στην Αντρέα Κόνσταντ, το 2004.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνιας, ακύρωσε την καταδίκη του για τεχνικούς λόγους, και συγκεκριμένα επειδή ένας πρώην εισαγγελέας είχε υποσχεθεί το 2005 ότι δεν θα του απήγγειλε κατηγορίες.

Ο Μπιλ Κόσμπι με τη δικηγόρο του, αριστερά, μετά την απελευθέρωσή του, το 2021 – REUTERS/Mark Makela

Αυτή ήταν η μοναδική καταγγελία που οδήγησε σε δίκη, από τις 60 περίπου γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον κωμικό για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση, για το διάστημα από τα μέσα της δεκαετίας του 60 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...