458
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στην πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του στο Βερολίνο, τον Ιανουάριο του 2023 | Tristar Media/Getty Images

«Δικαστήριο MME» απαντά ο Ντεπαρντιέ στις καταγγελίες για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2023, 13:04
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στην πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του στο Βερολίνο, τον Ιανουάριο του 2023
|Tristar Media/Getty Images

«Δικαστήριο MME» απαντά ο Ντεπαρντιέ στις καταγγελίες για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2023, 13:04

Μέσω της Le Figaro έδωσε την πρώτη γραπτή «απάντηση» στις καταγγελίες εναντίον του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση o Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σημειώνοντας πως έχει πέσει θύμα λιντσαρίσματος που ενορχήστρωσε ένα «δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης».

Οπως μεταφέρει η ανταποκρίτρια του Guardian, σε μια ανοιχτή επιστολή γραμμένη σε λογοτεχνικό ύφος, ο γάλλος ηθοποιός έγραψε: «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα». Και πρόσθεσε: «Στο δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης, στο λιντσάρισμα που μου επιφυλάχθηκε, έχω μόνο τον λόγο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Είναι η πρώτη φορά που ο Ντεπαρντιέ σχολιάζει προσωπικά μια σειρά από καταγγελίες που έχουν υποβληθεί εναντίον του. Τον Δεκέμβριο του 2020 τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για φερόμενο βιασμό και σεξουαλική επίθεση, όταν μια ηθοποιός τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε δύο φορές στο σπίτι του στο Παρίσι το 2018. Τότε, εκείνη ήταν 22 ετών και εκείνος 70.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Επειτα από προσπάθεια της υπεράσπισης του Ντεπαρντιέ να αποσυρθεί η υπόθεση, ο επικεφαλής εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι υπάρχουν «σοβαρά και επιβεβαιωμένα στοιχεία» που δικαιολογούν τη διατήρηση των κατηγοριών και ως εκ τούτου η έρευνα συνεχίζεται.

Τον Απρίλιο, ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart δημοσίευσε ισχυρισμούς για σεξουαλική βία εναντίον του από περισσότερες από 12 γυναίκες, με ορισμένους από αυτούς να χρονολογούνται στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι δικηγόροι του ηθοποιού δήλωσαν ότι αρνείται οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς της Γαλλίας, έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 170 ταινίες και απέκτησε διεθνή φήμη (και) με αγγλόφωνους ρόλους. Συνέχισε να εργάζεται παραγωγικά στον γαλλικό κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για φερόμενο ως βιασμό.

Στην επιστολή του προς τη Le Figaro αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς της 22χρονης ηθοποιού, η οποία δήλωσε στην αστυνομία ότι βιάστηκε στο σπίτι του. Ο ίδιος δήλωσε ότι οποιαδήποτε συνάντηση με αυτήν ήταν συναινετική. Εγραψε ότι εκείνη «ήρθε με τη θέλησή της στην κρεβατοκάμαρά μου. Σήμερα λέει ότι τη βίασαν. Επέστρεψε για δεύτερη φορά. Δεν υπήρξε ποτέ περιορισμός, βία ή διαμαρτυρία μεταξύ μας».

Η δικηγόρος της γυναίκας, Καρίν Ντουριού Ντιμπό, απάντησε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα France TV Info λέγοντας ότι αμφισβητεί την εκδοχή του Ντεπαρντιέ για τα γεγονότα. Είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε γράψει για τη γυναίκα έδειχνε ότι ήταν μια ανώνυμη ξένη, αλλά στην πραγματικότητα είχε πάει στο σπίτι του γάλλου ηθοποιού επειδή τον γνώριζε. Ηταν κόρη ενός παλιού φίλου του και ο Ντεπαρντιέ «την είχε κρατήσει στα γόνατά του όταν ήταν μωρό, οπότε υπήρχε ένας πατρικός δεσμός εμπιστοσύνης μαζί του. Την προσκάλεσε [στο σπίτι του] για να μάθει πώς ήταν και, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν περιμένει κανείς μετά από 10 λεπτά να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις».

Η δικηγόρος συμπλήρωσε πως, παρότι ο Ντεπαρντιέ υποστηρίζει ότι δεν είναι βιαστής, αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...