222
Απόσπασμα από το δημοσίευμα των New York Times | NYT

Διεθνή ΜΜΕ: Ιστορική απόφαση στη μεγαλύτερη δίκη νεοφασιστών μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 13:38
Απόσπασμα από το δημοσίευμα των New York Times
|NYT

Διεθνή ΜΜΕ: Ιστορική απόφαση στη μεγαλύτερη δίκη νεοφασιστών μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 13:38

Ιστορική χαρακτηρίζεται από τα διεθνή μέσα και πρακτορεία ειδήσεων η καταδίκη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, με τον Guardian να μιλά για τη μεγαλύτερη δίκη νεοφασιστών έπειτα από εκείνη των ναζί εγληματιών πολέμου στη Δίκη της Νυρεμβέργης.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, καταλήγοντας σε μία ιστορική ετυμηγορία έπειτα από 5,5 χρόνια», γράφουν Guardian και Associated Press και για να αναδείξουν την ιστορικότητα της απόφασης, σημειώνουν ότι πρόκειται τη μεγαλύτερη δίκη νεοφασιστών μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης (σ.σ. η δίκη των κορυφαίων ναζιστών αξιωματούχων ενώπιον του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου ξεκίνησε επισήμως στη Νυρεμβέργη στις 20 Νοεμβρίου 1945, μόλις εξίμισι μήνες μετά τη συνθηκολόγηση των χιτλερικών δυνάμεων, και οι δικαστές ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους την 1η Οκτωβρίου 1946).

Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έγινε πρώτο θέμα στον ιστότοπο του BBC. «Ελλάδα – Χρυσή Αυγή: Οι ηγέτες των νεοναζί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας», έγραφε ο τίτλος του δημοσιεύματος από το βρετανικό δίκτυο.

Για ετυμηγορία-ορόσημο κάνουν λόγο, τέλος, οι New York Times, υπογραμμίζοντας ότι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...