399
Με ζωντάνια γέμισαν την Τρίτη το βράδυ το Καλλιμάρμαρο 384 έφηβοι μαθητές και μαθήτριες από 39 χώρες | Νικόλας Κομίνης

Διεθνείς αγώνες νεολαίας στην Αθήνα με άρωμα από Παρίσι 2024

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2024, 14:03
Με ζωντάνια γέμισαν την Τρίτη το βράδυ το Καλλιμάρμαρο 384 έφηβοι μαθητές και μαθήτριες από 39 χώρες
|Νικόλας Κομίνης

Διεθνείς αγώνες νεολαίας στην Αθήνα με άρωμα από Παρίσι 2024

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2024, 14:03

Σε μια πόλη «φρούριο» λόγω του τελικού του Conference League, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο η τελετή έναρξης των Διεθνών Αγώνων Νεολαίας στην Αθήνα. Η διοργάνωση που αποτελεί μια μοναδική, νεανική αθλητική και πολιτιστική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Τους φετινούς Αγώνες Νεολαίας έχει αναλάβει η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, το σχολείο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας και του Συνδέσμου για τη Γαλλική Διδασκαλία στο Εξωτερικό, οργανισμού ο οποίος εποπτεύει πάνω από 500 σχολεία τα οποία ακολουθούν το πρόγραμμα της γαλλικής εκπαίδευσης σε όλον τον κόσμο.

Την Τρίτη το βράδυ, 384 έφηβοι μαθητές και μαθήτριες 64 γαλλικών σχολείων (14 από τη Γαλλία και 50 από άλλες χώρες του κόσμου) από 39 χώρες και των πέντε ηπείρων, γέμισαν με την εφηβική τους ζωντάνια το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η τελετή έναρξης είχε ενθουσιασμό και όμορφους χορούς από τους μαθητές, ενώ παραβρέθηκαν και έλαβαν το λόγο, μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ και η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου για τη γαλλική διδασκαλία στο εξωτερικό, Κλωντιά Σερέρ Εφός.

Η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, κατά την εκδήλωση της Τρίτης στο Καλλιμάρμαρο (Νικόλας Κομίνης)

Οι αγώνες περιλαμβάνουν δέκα αθλήματα (αρχαίο πένταθλο -δρόμο, ρίψη, άλμα-, τρίαθλο, καγιάκ, μπιτς βόλεϊ κ.ά.) και διεξάγονται κυρίως στο Ολυμπιακό Χωριό αλλά και στην πόλη της Αθήνας. Την Πέμπτη 30/05  προγραμματίζεται η «Οδύσσεια» στο κέντρο της πρωτεύουσας, με αφετηρία την αγορά στην πλατεία Μοναστηρακίου. Προβλέπονται επίσης μια επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο καθώς και βραδιές με πολιτιστικές δραστηριότητες και γνωριμίας με τους χορούς και τα έθιμα της Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά.

Τα παιδιά που βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο την Τρίτη χόρεψαν και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους κατά την τελετή έναρξης (Νικόλας Κομίνης)

Η συνάντηση των εφήβων από όλες τις γωνιές του πλανήτη φιλοξενείται στην Αθήνα λίγο πριν και στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Η διοργάνωση αποτελεί μια σημαντική στιγμή ελληνογαλλικής συνεργασίας καθώς φέρνει σε επαφή με πρωτότυπο τρόπο —μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού— νέες και νέους από ένα πλήθος χωρών. Η φετινή συνάντηση που έχει στόχο να ενώσει λαούς, γλώσσες και πολιτισμούς μέσα από τις εμπειρίες των παιδιών θα διαρκέσει έξι ημέρες και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...