175
| Aris Oikonomou/ SOOC

Διερευνάται ο θάνατος 65χρονης στο Ιλιον λίγο μετά τον εμβολιασμό της

|Aris Oikonomou/ SOOC

Διερευνάται ο θάνατος 65χρονης στο Ιλιον λίγο μετά τον εμβολιασμό της

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές ο θάνατος μιας γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της περίπου μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της.

Αν και οι πρώτες ενδείξεις δεν δείχνουν σύνδεση του εμβολίου με τον θάνατο, οι υγειονομικές αρχές διερευνούν την περίπτωση και έχει ήδη διαταχθεί νεκροτομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 65χρονη, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (διαβήτη και στεφανιαία νόσο), εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Ιλιον, παρέμεινε για 15 λεπτά στην αίθουσα αναμονής, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σοβαρής αλλεργίας και ακολούθως βγήκε εκτός και κάθισε σε ένα παγκάκι.

Μετά από λίγο περαστικοί την εντόπισαν νεκρή και κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διερευνά το περιστατικό και αναμένει την ιατροδικαστική εξέταση, αφού πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε ο θάνατός της να σχετιστεί με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, καθώς όπως έχει εξηγήσει η καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αυτού του είδους τα περιστατικά εκδηλώνονται από επτά έως και 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό και όχι άμεσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...