546
«Δυστυχώς», δήλωσε στην ΕΡΤ ένας από τους διασώστες, ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, μέλος της Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, «το δεύτερο βαγόνι μάς έδωσε πολλά ευρήματα» | INTIMEnews

Διευθυντής ΜΕΘ Γ.Ν. Λάρισας: Οι σοροί που φθάνουν, ξεπερνούν πια τον αριθμό των αγνοουμένων

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2023, 15:26
«Δυστυχώς», δήλωσε στην ΕΡΤ ένας από τους διασώστες, ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, μέλος της Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, «το δεύτερο βαγόνι μάς έδωσε πολλά ευρήματα»
|INTIMEnews

Διευθυντής ΜΕΘ Γ.Ν. Λάρισας: Οι σοροί που φθάνουν, ξεπερνούν πια τον αριθμό των αγνοουμένων

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2023, 15:26

Ωρα με την ώρα επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα με την αμαξοστοιχία Ιnter City 62 στα Τέμπη, με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, να κάνει πλέον λόγο για 57 νεκρούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega η λίστα με τα ονόματα των επιβατών της αμαξοστοιχίας βρίσκεται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας, αλλά δεν έχει δοθεί στους συγγενείς θυμάτων και αγνοούμενων που περιμένουν καρτερικά εδω και ώρες έξω από το νοσοκομείο Λάρισας μέχρι να ολοκληρωθεί η δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης-αναγνώρισης.

Κατά δήλωση των συγγενών, η απάντηση στην έκκληση να τους δοθεί η λίστα των επιβαινόντων ήταν αρνητική, καθώς όπως τους είπαν, πρόκειται για προσωπικά δεδομένα.

Σε δηλώσεις της στις κάμερες των τηλεοπτικών δικτύων, μία γυναίκα κατήγγειλε ότι ενώ ο αδελφός της αγνοείται εδώ δύο 24ωρα, μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχε  το παραμικρό στοιχείο για την τύχη του, ούτε καν σε ποιο βαγόνι καθόταν, τονίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Στο Mega μίλησε και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, ο οποίος ενημέρωσε ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών έχει καθυστερήσει.

«Οι νεκροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα. Ελπίζουμε το απόγευμα να ξεκινήσει η διαδικασία»,  ανέφερε και επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών, σημείωσε ότι οι σοροί που φθάνουν στο νοσοκομείο, ξεπερνούν πια τον αριθμό των αγνοουμένων.

«Μέχρι στιγμής, εάν δεν κάνω λάθος, έχουμε συνολικά 55 σορούς στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν άλλοι», πρόσθεσε, την ώρα που από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, ο απεσταλμένος του Μega επιβεβαίωνε ότι μόνο από το πρωί της Πέμπτης έχουν φύγει 21 σάκοι!  Ανάμεσά τους αυτοί με τους επτά απανθρακωμένους και άλλοι με μέλη από διαμελισμένες σορούς.

Για 57 νεκρούς έκανε λόγο σε δηλώσεις της (εδώ) στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας , Ρουμπίνη Λεονταρή, ενώ οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο, έχουν ξεπεράσει τους δέκα.

«Οι σοροί -εξήγησε- ήταν 43 χθες [Τετάρτη], που έχουμε ολοκληρώσει τις νεκροτομές και άλλες 14 σήμερα [Πέμπτη] . Μέχρι στιγμής συνολικά οι σοροί είναι 57, συν ακόμη 10 νεκροτομικοί σάκοι με ανθρώπινα μέλη. Την απόλυτη εικόνα θα την έχουμε σε λίγο, όταν θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της ταυτοποίησης. Τότε θα ξέρουμε και που βρισκόμαστε».

«Αυτό είναι για εμάς στοίχημα χρόνου. Είμαστε απόλυτα συντονισμένοι από το πρωί, γιατί υπάρχει και μία διοικητική διαδικασία που δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Από τη στιγμή που επίσημα η αστυνομία μας δώσει τα δείγματα που έχουν ταυτοποιηθεί, από εκεί και πέρα θα γίνει αγώνας δρόμου μεταξύ της αστυνομίας, της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και του δήμου Τεμπών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία», συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι τα περισσότερα θύματα είναι νεαρής ηλικίας.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε 46, ενώ συνολικά οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί από τις οικογένειές τους, σε 54.

«Ακόμη ανασύρονται νεκροί» από το τρένο, πρόσθεσε και αναφερομενη στη διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA, σημείωσε πως είναι αργή και επίπονη και πλέον τα περισσότερα αποτελέσματα θα πρέπει  να αναμένονται την Παρασκευή.

Οσον αφορά τους τραυματίες, ενημέρωσε ότι συνολικά στα νοσοκομεία διακομίστηκαν 80 άτομα, εκ των οποίων έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...