185
Ο Ερντογάν κατεβάζει το «Τσεσμέ» στο κεντρικό Αιγαίο - η Αθήνα απαντά με διάβημα και ρηματική διακοίνωση. Στη φωτογραφία το TCG Çeşme A599 μπροστά από το Ντολμάμπαχτσε όπου πραγματοποιήθηκε ο προηγούμενος γύρος των διερευνητικών Ελλάδος - Τουρκίας | Τwitter

Διάβημα από το ΥΠΕΞ για το νέο «μπαϊράκι» Ερντογάν με το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 13:00
Ο Ερντογάν κατεβάζει το «Τσεσμέ» στο κεντρικό Αιγαίο - η Αθήνα απαντά με διάβημα και ρηματική διακοίνωση. Στη φωτογραφία το TCG Çeşme A599 μπροστά από το Ντολμάμπαχτσε όπου πραγματοποιήθηκε ο προηγούμενος γύρος των διερευνητικών Ελλάδος - Τουρκίας
|Τwitter

Διάβημα από το ΥΠΕΞ για το νέο «μπαϊράκι» Ερντογάν με το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 13:00

Σε διάβημα μετά τη νέα τουρκική Navtex για τις έρευνες του τουρκικού ωκεανογραφικού πλοίου «Τσεσμέ» (TCG Çeşme A599) στο κεντρικό Αιγαίο προέβη το υπουργείο Εξωτερικών, όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη, κατά την τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου, έχει γίνει ήδη διάβημα από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα και θα ακολουθήσει και γραπτή ρηματική διακοίνωση.

«Η Navtex αυτή καθαυτήν είναι παράτυπη, καθώς ο σταθμός της Σμύρνης δεν έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει Navtex για αυτή την περιοχή», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας «αχρείαστη» την ενέργεια αυτή του τουρκικού καθεστώτος με το «Τσεσμέ».

Λίγες μέρες πριν αρχίσει (σ.σ. αν τελικά αρχίσει) ο 62ος γύρος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες στο βόρειο και στο κεντρικό Αιγαίο, από το  ωκεανογραφικό «Τσεσμέ». Σύμφωνα πάντα με την τουρκική Navtex, oι εν λόγω έρευνες θα γίνουν στην περιοχή μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...