328
Γυναίκα στο Ισραήλ δείχνει το πράσινο πάσο για την είσοδό της σε γυμναστήριο | REUTERS /Ronen Zvulun

Διαβατήριο εμβολιασμού α λα Ισραήλ ετοιμάζει και η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 17:28
Γυναίκα στο Ισραήλ δείχνει το πράσινο πάσο για την είσοδό της σε γυμναστήριο
|REUTERS /Ronen Zvulun

Διαβατήριο εμβολιασμού α λα Ισραήλ ετοιμάζει και η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 17:28

Μόνο μερικά δευτερόλεπτα διαρκεί η πιστοποίηση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην είσοδο του γυμναστηρίου στο Ισραήλ και όποιος το διαθέτει, μπορεί να ξεκινήσει την προπόνησή του.

Η κανονικότητα επιστρέφει σιγά σιγά στη χώρα όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι περισσότεροι εμβολιασμοί στον κόσμο, όμως προς το παρόν μπορούν να την απολαύσουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί, αλλά και αυτοί που έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα (εδώ).

Και καθώς η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που βρίσκονται αρκετά μπροστά στους εμβολιασμούς, τουλάχιστον σε σχέση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι πολίτες ονειρεύονται να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, έδωσε εντολή στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να διερευνήσει πώς τα ψηφιακά πιστοποιητικά του Ισραήλ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πιο ομαλή έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα.

«Μπορεί να μην υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν και να μην είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μας ότι θα πρέπει να επιδείξουμε ένα έγγραφο για να πάμε σε παμπ ή στο θέατρο. Ομως είναι ένας τομέας στον οποίο η χώρα μας πρέπει να καινοτομήσει», δήλωσε ο Μπόρις σε δημοσιογράφους.

«Από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις για άτομα τα οποία δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, κάποιοι μπορεί να έχουν λόγους υγείας. Αυτό που διερευνά η κυβέρνηση στην παρούσα φάση είναι μία σωστή και δίκαιη εφαρμογή του μέτρου. Γι’ αυτό και το έχω αναθέσει τον Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος θα το δει και ως προς την επιστημονική και ως προς την ηθική πλευρά του», συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Στο Ισραήλ το πράσινο πάσο χρησιμοποιείται από την Κυριακή. Εκτοτε, γυμναστήρια, πισίνες, θέατρα, αγορά και άλλες δραστηριότητες λειτουργούν και πάλι, αλλά μόνο για το 50% του πληθυσμού που έχει αντισώματα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να εμβολιαστούν ή να νοσήσουν.

Διευκρινίζεται ότι τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά προς το παρόν έχουν ισχύ μόνο στο εσωτερικό της χώρας και δεν υπάρχει καμία διεθνής συμφωνία για τη χρήση τους ως επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...