375
Φραουλοχώραφα στην Μανωλάδα | Menelaos Myrillas / SOOC

Διαψεύδει το Πακιστάν τα περί «κρυφής συμφωνίας με την Ελλάδα για 500.000 εργάτες»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2023, 20:14
Φραουλοχώραφα στην Μανωλάδα
|Menelaos Myrillas / SOOC

Διαψεύδει το Πακιστάν τα περί «κρυφής συμφωνίας με την Ελλάδα για 500.000 εργάτες»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2023, 20:14

Σε διευκρινιστική ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε την Τετάρτη ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας, Jawad Sohrab, με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδωνι Γεωργιάδη να έχει συνάψει «κρυφή συμφωνία» με τον ίδιο για τη μετάκληση 500.000 εργατών από το Πακιστάν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η ανάρτηση του πακιστανού αξιωματούχου «αποκαθιστά την αλήθεια».

Κατά την ανάρτηση, λοιπόν, «δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ούτε καν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για τη συμμετοχή οποιουδήποτε πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία».

«Ο Αδωνις Γεωργιάδης κι εγώ διερευνήσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, έχω εντυπωσιαστεί από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και την ευφυία του να διερευνήσει νέες δυνατότητες για τη χώρα του», προσέθεσε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Πακιστάν, αναφερόμενος σε πρόσφατη συνάντησή τους η οποία έδωσε λαβές για τα όσα διακινήθηκαν από μερίδα του Τύπου.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον πακιστανό ομόλογό του για την αναγκαία, όπως τη χαρακτήρισε, διευκρίνιση επί προηγούμενης ανάρτησής του (σ.σ. αμφότερες εμφανίζονται παραπάνω), σε δικό του post στην πλατφόρμα X.

«Πολλοί μόνιμοι επικριτές μου έσπευσαν να τη χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία νέων κατηγοριών εναντίον (moy) για κάποια δήθεν κρυφή συμφωνία… Oσο και να ψάχνετε πάντα σας λέω την αλήθεια», σχολίασε.

Απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αξιοποίησε την ευκαιρία για να ασκήσει κριτική στον υπουργό Εργασίας, όσο και στην κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις διευκρινίσεις από το Ισλαμαμπάντ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης έγραψε σε ανάρτησή του: «Ο υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν μάς λέει ότι συμφώνησε με τον υπουργό Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών. Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Αδωνι Γεωργιάδη, ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα:

1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν.

2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο Μεταναστευτικό».

Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους. Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...