276
Αφίσες με τις φωτογραφίες των απαχθέντων από την Χαμάς, λουλούδια και κόκκινα μπαλόνια στην Αεροπαγίτου, την Κυριακή | Nick Paleologos / SOOC

Διαμαρτυρία για τους ομήρους της Χαμάς στην Αρεοπαγίτου – πορείες υπέρ της Παλαιστίνης σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2023, 15:02
Αφίσες με τις φωτογραφίες των απαχθέντων από την Χαμάς, λουλούδια και κόκκινα μπαλόνια στην Αεροπαγίτου, την Κυριακή
|Nick Paleologos / SOOC

Διαμαρτυρία για τους ομήρους της Χαμάς στην Αρεοπαγίτου – πορείες υπέρ της Παλαιστίνης σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2023, 15:02

Φιλειρηνική διαδήλωση πραγματοποίησαν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Κυριακή, Ισραηλινοί που ζουν στην Ελλάδα, με σύνθημα να σταματήσει ο πόλεμος και να επιστρέψουν στο Ισραήλ οι απαχθέντες από την Χαμάς.

Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στα πρώτα σκαλιά του Ηρωδείου, κρατώντας κόκκινα μπαλόνια, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ειρήνης.

Ο πεζόδρομος γέμισε από λευκά λουλούδια και αφίσες με τις φωτογραφίες των 230 ανθρώπων από πολλές χώρες τους οποίους απήγαγαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και μετέφεραν στη Γάζα.

Αφίσες με τις φωτογραφίες των απαχθέντων από την Χαμάς, στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου – Nick Paleologos / SOOC
Πορείες υπέρ των Παλαιστινίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, πορείες υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ», ήταν το κεντρικό σύνθημα στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ την Κυριακή στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Η πορεία κατέληξε στην ισραηλινή πρεσβεία.

Στιγμιότυπο από την πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στην Αθήνα /Aris Oikonomou / SOOC

«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», φώναζαν οι διαδηλωτές,

Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με πρωτοβουλία εργατικών σωματείων και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Στην κινητοποίηση, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε με πανό και συνθήματα διαμαρτυρία για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της παλαιστινιακής παροικίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...