299
Η Αννα Διαμαντοπούλου στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» στο Action24 | YouTube/Action24

Διαμαντοπούλου: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια – αλλάζουν με εκλογές

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2025, 12:31
Η Αννα Διαμαντοπούλου στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» στο Action24
|YouTube/Action24

Διαμαντοπούλου: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια – αλλάζουν με εκλογές

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2025, 12:31

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ως προς την εμπιστοσύνη ή όχι στη Δικαιοσύνη –μια θέση που αμφισβητήθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περί κλονισμένης εμπιστοσύνης– αλλά και ως προς τα συλλαλητήρια της Παρασκευής για τα Τέμπη, περιέγραψε η Αννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και πρώην Επίτροπος της ΕΕ.

«Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη. Αν δεν την εμπιστευόμαστε, τότε όπως έγραψε ο Νίκος Αλιβιζάτος, οι 20χρονοι θα πάρουν τις μολότοφ και οι 50χρονοι θα αυτοδικήσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τη Δικαιοσύνη; Και οι κρίνοντες κρίνονται. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλιώς δεν λειτουργεί η χώρα. Το να κάνει κάποιος μία συγκεκριμένη κρίση είναι μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας», σχολίασε η κυρία Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο Action24, το βράδυ της Δευτέρας.

Οσον αφορά τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη για την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, η κυρία Διαμαντοπούλου εξήγησε ότι αυτή «κλονίστηκε για συγκεκριμένους λόγους». Παράλληλα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι εργαλειοποιεί τα πάντα.

Η κυρία Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις της Παρασκευής που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.

Μιλώντας για την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα συλλαλητήρια, η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, τόνισε πως δεν θα κατέβουν κομματικά αλλά ξεχωριστά, ως άνθρωποι. Ερωτώμενη για το αν κατεβαίνουν σκοπεύοντας να ρίξουν την κυβέρνηση ή για να δοθούν απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών, η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια».

«Tο να πούμε “πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, σε μια νέα ηχηρή διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιχειρήσει να καπελώσει τις διαδηλώσεις, περιγράφοντάς τες ως μήνυμα για απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...