533
H Ολγα Γεροβασίλη προσερχόμενη στα γραφεία της Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMENEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Διαγραφή Κασσελάκη ζήτησε η Ολγα Γεροβασίλη

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2024, 15:29
H Ολγα Γεροβασίλη προσερχόμενη στα γραφεία της Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMENEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Διαγραφή Κασσελάκη ζήτησε η Ολγα Γεροβασίλη

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2024, 15:29

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η Ολγα Γεροβασίλη, κατά τη συνεδρίαση, το απόγευμα της Τρίτης, της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Πρόκειται για μια αλλαγή της στάσης της κυρίας Γεροβασίλη, η οποία μέχρι πρότινος δεν συζητούσε κάτι τέτοιο για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο και εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο σπαρασσόμενο κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Ολα φαίνεται ότι άλλαξαν μετά το εξώδικο που έστειλε ο κ. Κασσελάκης, καταγγέλλοντας τη διαρροή από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ της δήλωσης «πόθεν έσχες» του.

Ως γνωστόν, η «Εφημερίδα των Συντακτών» έθεσε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της, την Τρίτη, ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Κασσελάκη. Το ρεπορτάζ που έκανε λόγο για «κενά» και «τρύπες», βασιζόταν στη δήλωση «πόθεν έσχες» την οποία είχε καταθέσει –διά αντιπροσώπου στην ΚΕ το περασμένο Σάββατο– ο καθαιρεθείς πρόεδρος, στην επιχείρησή του να ξανά υποψήφιος για την αρχηγία.

Μετά το δημοσίευμα, ο κ. Κασσελάκης απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, ζήτησε παραίτηση της γραμματέως της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου και έστειλε εξώδικο, υπογράφοντας μάλιστα ως πρόεδρος του κόμματος!

Πηγές της Κουμουνδούρου, όμως, σχολίαζαν ότι οι φάκελοι δεν έχουν ανοιχτεί, και πως δεν έχει γίνει καμία διαρροή.

Η δε ΠΓ αναμενόταν να εκδώσει σχετική ανακοινωση για τους ισχυρισμούς του κ. Κασσελάκη.

Πάντως δεν συμφωνούν όλοι με τη διαγραφή του κ. Κασσελάκης. Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος αρχηγός, φέρεται να διαφώνησε στο αίτημα της κυρίας Γεροβασίλη.

Μια ενδεχόμενη διαγραφή του κ. Κασσελάκη θα ήταν ένα ακόμη εμπόδιο στην προσπάθειά του να επανέλθει στην προεδρία του κόμματος, μετά την καθαίρεσή του ύστερα από ψηφοφορία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο διάστημα, ωστόσο, που έχει μεσολαβήσει από εκείνη τη θυελλώδη συνεδρίαση και ψηφοφορία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί μια λανθάνουσα κατάσταση στο κόμμα, με τους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη να επιμένουν ότι το θέμα αν έχει εκπέσει ή όχι του αξιώματός του θα πρέπει να κριθεί σε συνέδριο και με τα κομματικά όργανα να επιμένουν ότι ο κ. Κασσελάκης έχει καθαιρεθεί.

Για να έχουμε μια εικόνα, είναι χαρακτηριστικό ότι στην ΠΓ της Τρίτης, η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας και de facto εκπρόσωπος του κ. Κασσελάκη ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Σβίγκου από τη θέση της γραμματέως της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του κ. Κασσελάκη, η κυρία Τζάκρη είπε ότι η κυρία Σβίγκου «δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στη μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη».

«Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR », πρόσθεσε και ζήτησε «την άμεση παραίτησή της», τονίζοντας πως «ο γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης, είναι θεσμός».

Επιπρόσθετα, η κυρία Τζάκρη ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα «σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας», καθώς και ότι θα «επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...