431
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κυβερνητικού βουλευτή και ζητούν τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ | InTimeNews

Διαγραφή Αυγενάκη αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2024, 10:13
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κυβερνητικού βουλευτή και ζητούν τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ
|InTimeNews

Διαγραφή Αυγενάκη αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2024, 10:13

Την απομάκρυνση του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη κατά υπαλλήλου (και αστυνομικών), στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ζήτησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, ενώ και το ΠΑΣΟΚ μιλά για ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά που ενισχύει την απαξίωση της πολιτικής.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, που ζήτησε εξηγήσεις από τον βουλευτή Ηρακλείου και πρώην υπουργό για τη χειροδικία του κατά του υπαλλήλου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Οπως κι αν έχει, ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα», τονίζει στη σχετική δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Και αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα».

Oξύτερος στη διατύπωσή του, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε από τον Πρωθυπουγό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη «να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και βεβαίως να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του».

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” είναι απολύτως καταδικαστέα», αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

«Η “συγγνώμη” του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής», καταλήγει η ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Διαγραφή Αυγενάκη και, επιπλέον, παραίτηση Χρυσοχοΐδη, αξιώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική Δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...