243
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαφωνίες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 22:11
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαφωνίες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 22:11

Τη διεξαγωγή συνεδρίου για τις αρχές του 2022, και συγκεκριμένα στις 24 με 27 Φεβρουαρίου, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, πρόταση που αναμένεται να γίνει δεκτή και από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης το προσεχές Σάββατο.

Ο κ. Τσίπρας με την πρόταση αυτή κινητοποιεί τον κομματικό μηχανισμό ενόψει και της πιθανότητας πρόωρων εκλογών, τις οποίες δεν έχει αποκλείσει, εξηγώντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να τις αποφύγει.

Επιπλέον, εισηγήθηκε σειρά εξωστρεφών ενεργειών στον δρόμο προς το συνέδριο. Θα υπάρξει, μεταξύ άλλων, τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, που θα είναι ανοιχτές στην κοινωνία για την εξωτερίκευση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Οι εγγραφές νέων μελών θα γίνουν ως τις 15 Ιανουαρίου.

Πέραν αυτών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ακρίβεια και στο Ταμείο Ανάκαμψης και επανέλαβε την εξαγγελία του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Εξήγγειλε ακόμη και καμπάνια για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας και την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αν και η πρόταση για το συνέδριο εγκρίθηκε ομόφωνα, ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι άλλες προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν την ίδια τύχη.

Μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου καταψήφισαν την πρόταση για συμμετοχή 150 μη κομματικών προσωπικοτήτων στο συνέδριο καθώς και την συμμετοχή με ποσόστωση 20% των μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Διαφωνίες εξέφρασαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Πάνος Λάμπρου, οπότε και πέρασε κατά πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...