262
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διαφορά 9 μονάδων με ισχυρή αυτοδυναμία δίνει νέα δημοσκόπηση στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 20:10
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διαφορά 9 μονάδων με ισχυρή αυτοδυναμία δίνει νέα δημοσκόπηση στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 20:10

Σαφές προβάδισμα 9 μονάδων το οποίο μεταφράζεται και σε αυτοδυναμία στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δίνει στη Νέα Δημοκρατία έρευνα της Metron Analysis.

Είναι η τέταρτη δημοσκόπηση τα τελευταία 24ωρα που διαψεύδει το αφήγημα για «ματς που γυρίζει» στο οποίο επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να πείσει ότι η συντριβή με 9,35% του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ήταν κάτι το παροδικό.

Κατά τα άλλα, σταθερά στην τρίτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής ενώ η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να κινείται λίγο πάνω από το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

Αναλυτικότερα στην έρευνα της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» και στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,5% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει 8% και το ΚΚΕ με 5,2%. Η ΧΑ είναι στο 3,5%.

Εκτός Βουλής, αλλά κοντά στο όριο για την είσοδο σε αυτή, είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,8%, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 2,5% και η Ενωση Κεντρώων επίσης με 2,5%.

Υπενθυμίζεται ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής, τόσο κατεβαίνει ο πήχης για την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

Αν τα μεταφράσουμε αυτά σε έδρες, η ΝΔ αναμένεται να καταλάβει 164, ο ΣΥΡΙΖΑ 87, το Κίνημα Αλλαγής 24, το ΚΚΕ 15 και η Χρυσή Αυγή 10.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με συντριπτική διαφορά – 82% έναντι μόλις 7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 45% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα ενώ προηγείται και στην καταλληλότητα με 28% έναντι 23% του κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...