257
Ο Νικος Δένδιας στην Επιτροπή Εξωτερικων Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής την Παρασκευή, 17 Μαΐου | INTIMEnews

Δένδιας στη Βουλή: Ποντίκι που βρυχάται η Βόρεια Μακεδονία – αλλού η πραγματική απειλή

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 17:02
Ο Νικος Δένδιας στην Επιτροπή Εξωτερικων Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής την Παρασκευή, 17 Μαΐου
|INTIMEnews

Δένδιας στη Βουλή: Ποντίκι που βρυχάται η Βόρεια Μακεδονία – αλλού η πραγματική απειλή

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 17:02

Τον τίτλο της ταινίας του Τζακ Αρνολντ (και του ομώνυμου μυθιστορήματος του Λέοναρντ Γουίμπερλεϊ), «Το ποντίκι που βρυχάται», με την εκπληκτική, τριπλή, ερμηνεία του Πίτερ Σέλερς, χρησιμοποίησε σε παρέμβασή του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, για να περιγράψει τις τελευταίες προκλήσεις από τη νέα ηγεσία στα Σκόπια, σε αντιδιαστολή με τον πραγματικό, εξ ανατολών κίνδυνο.

Τοποθετούμενος κατά την επεξεργασία των άρθρων του νομοσχεδίου για την ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι περισσότερες δυτικές χώρες.

«Λέω πάντα, να μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει. Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο -πιθανόν, ως προς το να προέλθει- μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο ΑΕΠ που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, εάν δεν δουλέψουμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, δεν θα τα καταφέρουμε. Και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Και με διακατέχει μια τεράστια αγωνία. Δεν σας το έχω κρύψει. Αλλωστε οι περισσότεροι από εσάς, με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια, και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι, μέσα σε αυτή την αίθουσα», συμπλήρωσε.

Το  νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από την Επιτροπή  Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. «Ναι» ψήφισε μόνο η Νέα Δημοκρατία, καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, ενώ τα  υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...