253
Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν στο Ερεβάν | Twitter

Δένδιας με ΥΠΕΞ Αρμενίας: Τα σχέδια των ρεβιζιονιστών θα αποτύχουν

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2022, 15:42
Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν στο Ερεβάν
|Twitter

Δένδιας με ΥΠΕΞ Αρμενίας: Τα σχέδια των ρεβιζιονιστών θα αποτύχουν

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2022, 15:42

Σαφές και ηχηρό μήνυμα κατά όσων χωρών επιδιώκουν την επαναχάραξη των συνόρων, έστειλε από Γερεβάν της Αρμενίας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρμένιο ομόλογό του, Αραράτ Μιρζογιάν.

Οι πολιτικές του αναθεωρητισμού θα αποτύχουν, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μιρζογιάν.

Στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν οι  διμερείς σχέσεις, η συνεργασία εντός τριμερών σχημάτων, οι εξελίξεις στον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας

Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου είχε πραγματοποιηθεί η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

Μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρμένιο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχει και ο υπουργός Αμυνας της Αρμενίας Σούρεν Παπικιάν. Η επίσκεψη στην Αρμενία θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας προς τον έλληνα ομόλογό του.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών. Η πρώτη επίσκεψη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Ερεβάν είχε πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου του 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...