184
Κατά την πρώτη συνάντηση Δένδια - Λαπίντ επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ | Τwitter/@NikosDendias

Δένδιας με Λαπίντ: Μιλήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, την τουρκική επιθετικότητα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 13:20
Κατά την πρώτη συνάντηση Δένδια - Λαπίντ επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ
|Τwitter/@NikosDendias

Δένδιας με Λαπίντ: Μιλήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, την τουρκική επιθετικότητα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 13:20

Την πρώτη του συνάντηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, είχε ο Νίκος Δένδιας, στον οποίο έθεσε το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και την απαράδεκτη –όπως τη χαρακτήρισε– στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό.

Στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον κ. Λαπίντ για την ξεκάθαρη τοποθέτηση του εβραϊκού κράτους και «τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Είχα μία μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον ισραηλινό ομόλογό μου κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ.

»Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις. Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Και βέβαια συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μία ημέρα μετά τις θρασύτατες εξαγγελίες Ερντογάν από τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...