225
| Africa Studio/Shutterstock

«Δεν υπάρχει κανένα λάθος – Στην Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 10:31
|Africa Studio/Shutterstock

«Δεν υπάρχει κανένα λάθος – Στην Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 10:31

Κατηγορηματικός για το τι οδήγησε στον θάνατο τη μικρή Τζωρτζίνα εμφανίστηκε σε δηλώσεις του το πρωί της Μ. Τρίτης ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, την ώρα που αναμένεται το ιατροδικαστικό πόρισμα και για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, της Ιριδας και της Μαλένας.

Δεν υπάρχει λάθος, στην Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρο εύρημα, της κεταμίνης. Η ποσότητα που έχει βρεθεί, αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο προσδιορίζεται ότι έχει δοθεί, δεν αφήνει κανένα ενδεχόμενο να πρόκειται περί αμέλειας, περί λάθους, σας το λέω ως ιατροδικαστής. Έχει δοθεί μια θανατηφόρα δόση κεταμίνης από κάποιο τρίτο άτομο», είπε ο κ. Κούτσης, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ιατροδικαστής μίλησε για διερεύνηση και των θανάτων της Ιριδας και της Μαλένας, «με βάση αυτό το ατράνταχτο δεδομένο της κεταμίνης».

«Αξιολογούνται και τα τρία περιστατικά μαζί για να διαπιστωθούν ομοιότητες, παραλείψεις ή οτιδήποτε προκύψει», θέλησε να σημειώσει.

Οσο για τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών της οικογένειας, που χάθηκαν το ένα μετά το άλλο μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, ο κ. Κούτσης αρκέστηκε να πει:

«Δεν μπορώ να είμαι μετά θάνατον προφήτης και να προκαταλαμβάνω τα συμπεράσματα συναδέλφων. Οταν έγιναν οι εκθέσεις δεν υπήρχε αυτό το προηγούμενο, το ατράνταχτο δεδομένο. Στην ιατροδικαστική επιστήμη αυτά τα περιστατικά θεωρούνται από τα πλέον δύσκολα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...