386
Οπως ήταν επόμενο, η λέξη «μολότοφ» απουσιάζει από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Δεν θα παραστεί στην τελετή για τα θύματα της Marfin o Τσίπρας – στεφάνι από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν την έναρξή της

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 15:55
Οπως ήταν επόμενο, η λέξη «μολότοφ» απουσιάζει από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Δεν θα παραστεί στην τελετή για τα θύματα της Marfin o Τσίπρας – στεφάνι από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν την έναρξή της

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 15:55

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτίσει φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου.

Με τη φράση αυτή η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε επίσημα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα παραστεί στην τελετή τοποθέτησης πλακέτας για τα θύματα της Marfin στο κτίριο της οδού Σταδίου, απαντώντας έτσι αρνητικά στη σχετική πρόσκληση του Πρωθυπουργού.

Αντ’ αυτού θα κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη των τριών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους κατά τον δολοφονικό εμπρησμό της τράπεζας. Λίγες ώρες νωρίτερα…, στις 9.30 π.μ..

Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα… προλάβει το ΚΚΕ που ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τη μνήμη των Επαμεινώνδα Τσάκαλη, Παρασκευής Ζούλια και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, επίσης μόνο του, στις 10.30 π.μ.

«Οπως και τότε, τις δύσκολες μέρες του 2010, έτσι και σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, παρά τις κατά καιρούς διχαστικές προσπάθειες, τιμά τα θύματα της Marfin.Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που συνεχίζει με μια αιχμή για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται με επιλογή του κ. Μητσοτάκη οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τότε την υπόθεση χωρίς να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους για την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται εξάλλου και στο επιχείρημα περί εργοδοτικής ευθύνης, επισημαίνοντας:

«Κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη καταδίκασε τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας γιατί κλείδωσαν τους εργαζόμενους αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν υπό την απειλή απόλυσης και απεφάνθη πως “ο θάνατος των υπαλλήλων της Marfin θα είχε αποφευχθεί εάν το συγκεκριμένο κατάστημα της οδού Σταδίου δεν είχε τεράστια προβλήματα ασφαλείας”. Ούτε ότι οι οικογένειες των θυμάτων δέκα χρόνια μετά δεν έχουν αποζημιωθεί, με την υπόθεση να εκκρεμεί δικαστικά».

Κλείνοντας, και με αφορμή την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, αλλά και την πρωτοβουλία Χρυσοχοΐδη να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για επικοινωνιακές σκοπιμότητες, αλλά και για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων.

«Η ανθρώπινη ζωή και ο πόνος των ανθρώπων που μένουν πίσω δεν μπορούν να υπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες, ούτε να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων, τόσο τότε όσο και σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...