293
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο, στο Ουζμπεκιστάν | Sputnik/Sergey Bobylev/Pool via REUTERS

Κρεμλίνο προς Καντίροφ: «Δεν ρίχνουμε πυρηνικά με βάση το συναίσθημα»

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 14:11
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο, στο Ουζμπεκιστάν
|Sputnik/Sergey Bobylev/Pool via REUTERS

Κρεμλίνο προς Καντίροφ: «Δεν ρίχνουμε πυρηνικά με βάση το συναίσθημα»

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 14:11

Το Σάββατο, οι Ρώσοι αποσύρθηκαν από την πόλη Λιμάν στο Ντονέτσκ ύστερα από ευρεία αντεπίθεση των Ουκρανών, που την ανακατέλαβαν. Η ταπεινωτική αυτή ήττα του ρωσικού στρατού εξόργισε τόσο τον Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτη της Τσετσενίας και στενό σύμμαχο του Βλαντίμιρ Πούτιν, που κάλεσε τη Μόσχα να απαντήσει με χρήση πυρηνικών όπλων «μικρής ισχύος».

Μπορεί ο ίδιος ο ο Πούτιν να έχει απειλήσει για τη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία, όμως δεν φαίνεται να του άρεσε το ότι ο Καντίροφ τού έκανε υποδείξεις. Για αυτό και του απάντησε μέσω του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε τη Δευτέρα ότι το Κρεμλίνο δεν λειτουργεί με «το συναίσθημα», αλλά τάσσεται υπέρ μιας «ισορροπημένης προσέγγισης» στο θέμα των πυρηνικών όπλων.

Ερωτηθείς για τα σχόλια που έκανε ο ηγέτης της Τσετσενίας, ο οποίος επέκρινε επίσης την ηγεσία του στρατού της Ρωσίας για αποτυχίες στο πεδίο της μάχης, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι αυτός έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, αλλά υπογράμμισε ότι η στρατιωτική προσέγγιση της Ρωσίας δεν θα πρέπει να καθοδηγείται από συναισθήματα.

Η βάση για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία καθορίζεται από το πυρηνικό δόγμα της, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι το Κρεμλίνο θα ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων που ζουν στις δύο από τις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε την περασμένη εβδομάδα –τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια– όσον αφορά το πώς θα πρέπει να καθοριστούν τα σύνορά τους.

«Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των διαρροών στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά το συμβάν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι αγωγοί πρέπει να επισκευαστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...