263
|

Δεν πάει στην Προανακριτική η Ελένη Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 11:05

Δεν πάει στην Προανακριτική η Ελένη Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 11:05

Αρνήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γραμματεία της προανακριτικής επιτροπής διαβιβάστηκε επιστολή της κυρίας Τουλουπάκη στην οποία διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της, χαρακτηρίζοντάς τη «μη σύννομη».

Η μη προσέλευση της εισαγγελικής λειτουργού για την προγραμματισμένη, για σήμερα Πέμπτη στις 10.00, κατάθεσή της στην επιτροπή έρχεται σε συνέχεια της άρνησής της να διαβιβάσει στην επιτροπή σειρά εγγράφων σχετικών με την υπόθεση Νovartis (έγγραφα FBI κ.τ.λ.).

Προσβλητική και καταχρηστική χαρακτήρισε η πλειοψηφία της Προανακριτικής τη στάση της κυρίας Τουλουπάκη.

Στην επιστολή της με την οποία ενημερώνει τα μέλη της επιτροπής για τη μη προσέλευσή της, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει:

«Για ακόμη μία φορά κοινοποιήθηκε, εκπρόθεσμα, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών (Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς), η με αριθμ. Πρωτ. 67α από 25 Φεβρουαρίου 2020 κλήση μάρτυρα προς το πρόσωπο μου, μόλις στις 11:32 π.μ. της 26ης Φεβρουαρίου 2020, δια της οποίας καλούμαι να προσέλθω ενώπιόν της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής την 27η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., προκειμένου να καταθέσω ως μάρτυρας στη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ωστόσο, με τα ως άνω δεδομένα δεν τηρήθηκε, εκ νέου, η προβλεπόμενη κατά νόμο προθεσμία των τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων ωρών για την προδικασία σύμφωνα με το άρθρ. 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως και την προηγούμενη φορά της κλήτευσής μου ενώπιόν Υμών. Ως εκ τούτου, αιτούμαι όπως με καλέσετε εκ νέου νομίμως, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...