275
| Δήμος Αθηναίων

Δεν φεύγει από τον Δήμο ο «Αθήνα 9,84» – Διαψεύδεται η φημολογία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2024, 16:57
|Δήμος Αθηναίων

Δεν φεύγει από τον Δήμο ο «Αθήνα 9,84» – Διαψεύδεται η φημολογία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2024, 16:57

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που ήθελαν τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» να περνάει από τον Δήμο Αθηναίων στην Περιφέρεια Αττικής. Στη σχετική του δήλωση μάλιστα, ο κ. Λιβάνιος ενημερώνει ότι ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας – που είχε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για τυχόν μεταβίβαση του σταθμού κάνοντας λόγο για οπισθοδρόμηση-  έχει ενημερωθεί σχετικά εδώ και τρεις ημέρες.

«Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν “ιδιωτικοποίηση” του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν “μεταφορά του” στην Περιφέρεια Αττικής: Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το τπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζει άλλωστε ο δήμαρχος Αθηναίων εδώ και τρεις ημέρες», ξεκαθαρίζει σε ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και συμπληρώνει:

«Ο 9,84 είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ιστορία του Δήμου Αθηναίων και απόλυτη ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να τον διοικήσει όπως κρίνει αυτή καλύτερα».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη τοποθέτηση για το θέμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Δεν υπήρχε τέτοια σκέψη, επικοινώνησα με τα συναρμόδια υπουργεία και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, επαναλαμβάνοντας πως δεν ήταν ποτέ στις σκέψεις της κυβέρνησης η μεταφορά της λειτουργίας του «9,84» ή/και άλλων δημοτικών σταθμών από τους Δήμους στις Περιφέρειες.

Την ικανοποίησή του για τις διευκρινιστικές δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, χωρίς πάντως να αποφύγει εκ νέου τις αιχμές:

«Χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων»., έγραψε σε ανάρτησή του (δείτε τη κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...