224
| InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δεμένα πλοία της ακτοπλοΐας την Τετάρτη – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ για τον Αντώνη

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 21:43
|InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δεμένα πλοία της ακτοπλοΐας την Τετάρτη – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ για τον Αντώνη

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 21:43

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί από τις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης, και έως τις 23.59 μ.μ., σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με αφορμή τα αποτρόπαια γεγονότα στο πλοίο «Blue Horizon» που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη.

Η απεργία της ΠΝΟ «αφορά το υγιές κομμάτι του ναυτεργατικού κόσμου που διαμαρτύρεται και θέτει ως πρωταρχικό σκοπό και μέλημα του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και δεν ταυτίζεται στο ελάχιστο με τα όσα αποτρόπαια συνέβησαν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμμανουήλ Τσικαλάκης.

Στην έκτακτη συνεδρίασης της ΠΝΟ στην οποία ελήφθη η απόφαση για την παραπάνω κινητοποίηση αποφασίστηκε επίσης η «έμπρακτη στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος» από το συνδικαλιστικό όργανο.

Χωριστό κάλεσμα για την απεργιακή κινητοποίηση απηύθυνε και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Για την ΠΕΝΕΝ «η απεργία δεν έχει σκοπό μόνο να διαχωρίσει ο ναυτεργατικός κόσμος την θέση του από το ειδεχθές έγκλημα» που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά την περασμένη εβδομάδα, αλλά και το «να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια στα πλοία, στη ναυσιπλοΐα και την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα».

Υπενθυμίζεται πως στον απόηχο του τραγικού συμβάντος ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέβαλε την παραίτησή του. Τα καθήκοντά του ανέλαβε την Τρίτη ο διάδοχός του Χρήστος Στυλιανίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...