387
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 | Getty Images

Δεκατρείς γυναίκες κατηγορούν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλικές βιαιότητες

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 16:43
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020
|Getty Images

Δεκατρείς γυναίκες κατηγορούν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλικές βιαιότητες

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 16:43

Εναντίον του γνωστού γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ κινούνται δικαστικά 13 γυναίκες, τη στιγμή που έχουν ήδη απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις με θύμα την ηθοποιό Σαρλότ Αρνού, σύμφωνα με δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστοτόπου Mediapart.

Η εισαγγελία του Παρισιού, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφερε την Τετάρτη πως «δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αποδέκτης καμιάς νέας μήνυσης», ενώ διευκρίνισε πως η έρευνα που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, μετά τη μήνυση της Σαρλότ Αρνού, συνεχίζεται.

Ο 74χρονος ηθοποιός γνωστοποίησε στο Mediapart, μέσω του δικηγορικού γραφείου Τεμίμ, που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, ότι «απορρίπτει επισήμως το σύνολο των ποινικών κατηγοριών». Το γραφείο δεν θέλησε να κάνει περισσότερα σχόλια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε μακροσκελές άρθρο που δημοσίευσε τη Μ. Τρίτη, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρεται στις μαρτυρίες 13 γυναικών οι οποίες υποστηρίζουν πως «υπέστησαν ανάρμοστες σεξουαλικές χειρονομίες ή λόγια από τον διάσημο ηθοποιό, διαφορετικής σοβαρότητας, κατά το γύρισμα 11 ταινιών ή σειρών που προβλήθηκαν από το 2004 έως το 2022, ή σε εξωτερικούς χώρους», καθώς και στις αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων για τα συγκεριμένα περιστατικά.

Οι γυναίκες αυτές «υποστηρίζουν πως υπέστησαν θωπεύσεις από ένα χέρι μέσα στο εσώρουχό τους, στον καβάλο τους, στα οπίσθιά τους ή στο στήθος τους· άσεμνα σεξουαλικά λόγια· μερικές φορές, επίμονα γρυλίσματα» αναφέρει το δημοσίευμα. «Συχνά ακολουθούσαν γέλια στο πλατό. Και αυτή η ίδια φράση, όταν κάποιες διαμαρτύρονταν: “Α, εντάξει, είναι ο Ζεράρ!”» συνεχίζει το άρθρο.

Ο πρωταγωνιστής του «Συρανό ντε Μπερζεράκ» κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020: η ηθοποιός Σαρλότ Αρνού υποστηρίζει ότι βιάστηκε από αυτόν δύο φορές τον Αύγουστο του 2018, στην κατοικία του σταρ στο Παρίσι, σε ηλικία 22 ετών.

Καμιά από τις γυναίκες τις οποίες επικαλείται ο Mediapart δεν έχει υποβάλει μήνυση, όμως τρεις από αυτές κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Μια γυναίκα που ήταν κομπάρσα το 2014 στην ταινία «Big House» (2015), σε σκηνοθεσία Ζαν-Εμανουέλ Γκοντάρ, έστειλε μάλιστα τη μαρτυρία της τον Μάρτιο «για να βοηθήσει τη Σαρλότ Αρνού».

«Χωρίς προειδοποίηση, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου, αισθάνθηκα τα δάχτυλά του να προσπαθούν να τρυπώσουν για να φθάσουν στο εσώρουχό μου» αφηγήθηκε στον Mediapart. Η ίδια «απώθησε το χέρι του», ωστόσο «αυτός συνέχισε, έγινε επιθετικός, προσπάθησε να παραμερίσει το εσώρουχό μου (…) Αν δεν τον είχα σταματήσει, θα τα είχε καταφέρει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...