300
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσέρχεται στη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Αγιάσο Λέσβου | INTIME/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Δεκαπενταύγουστος στην Αγιάσο, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 10:32
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσέρχεται στη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Αγιάσο Λέσβου
|INTIME/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Δεκαπενταύγουστος στην Αγιάσο, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 10:32

Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Λέσβου περπάτησαν δεκάδες χιλιόμετρα κατά το έθιμο, όλη μέρα την Τετάρτη και μέχρι το πρωί της Πέμπτης, από κάθε σημείο του νησιού προς την ορεινή Αγιάσο, για το προσκύνημα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ανάμεσα τους είναι και πολλοί Τούρκοι, που βρίσκονται στη Λέσβο για διακοπές.

Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στην Αγιάσο ξεκινά την 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 23 του ίδιου μήνα. Κορυφώνεται όμως ανήμερα 15 Αυγούστου.

Στη Λέσβο βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την Τετάρτη παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στην Πέτρα της βόρειας Λέσβου. Η εκκλησία είναι χτισμένη στα πρώτα χρόνια της Οθωμανοκρατίας στην κορυφή ενός ηφαιστειογενούς βράχου ύψους 40 μέτρων που παλιότερα φιλοξενούσε ένα Γενουάτικο φρούριο χτισμένο στα ύστερα βυζαντινά χρόνια, αυτά της ηγεμονίας των Γατελούζων. Στην κορυφή του βράχου φτάνεις ανεβαίνοντας 114 σκαλοπάτια η σημερινή δε μορφή του Ναού είναι έργο των μέσων του 19ου αιώνα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ανεβαίνει τα 114 σκαλία για τον Εσπερινό στην Παναγία Γλυκοφιλούσα. IntimeNews

Το πρωί της Πέμπτης η Πρόεδρος βρίσκεται στην Αγιάσο για την αρχιερατική λειτουργία.

Στα Χανιά, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του για τον Δεκαπενταύγουστο. Θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στο χωριό Στέρνες.

Στην Τήνο, όπου αυτή την ημέρα, χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, τόσο στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου όσο και στις τελετές για την 84η επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μασταμπά του Ηρακλείου Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...