206
Το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς | REUTERS/News 5

18 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2017, 11:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/07/2017 19:19
Το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς
|REUTERS/News 5

18 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2017, 11:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/07/2017 19:19

Λεωφορείο με τουρίστες από τη Σαξονία συγκρούστηκε με φορτηγό και τυλίχτηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας, το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άτομα.

«Είναι πια σαφές ότι και οι 18 αγνοούμενοι επιβάτες έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα», ανακοίνωσε στο Twitter εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βαυαρίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α9 στη Βαυαρία λίγο μετά τις 7 το πρωί. Παγιδευμένο σε μποτιλιάρισμα, το λεωφορείο, που είχε προορισμό τη τη λίμνη Λα Γκάρντα της Ιταλίας, συγκρούστηκε με φορτηγό και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες. Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη σύγκρουση ή αν τραυματίστηκε και ο οδηγός του φορτηγού.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 48 άτομα, δύο οδηγοί και 46 γερμανοί τουρίστες, ανάμεσα στις ηλικίες 66 με 81 ετών. Διασώθηκαν 30 άτομα, εκ των οποίων αρκετοί είχαν τραυματιστεί αρκετά άτομα, ενώ δύο βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς, πράγμα που δυσχέρανε τις αρχές στον εντοπισμό αγνοούμενων.

«Πιθανότατα κάποιοι από τους επιβαίνοντες του λεωφορείου δεν κατάφεραν να βγουν έξω όταν ξέσπασε η φωτιά. Δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται 17 από αυτούς» είχε προειδοποιήσει η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Είμαστε ρεαλιστές και στο τέλος της ημέρας θα θρηνούμε πολλούς νεκρούς», είχε δηλώσει ο Γιούργκεν Στάντερ, άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι υπήρχε μια «αμυδρή» ελπίδα να βρεθούν επιζώντες μεταξύ των αγνοουμένων. Οι ελπίδες εξανεμίστηκαν αργότερα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...