198
Φωτογραφία αρχείου από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου ΚΑΤ | Intime

Δεκάδες περιστατικά με κατάγματα στα επείγοντα λόγω του παγετού

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 17:53
Φωτογραφία αρχείου από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου ΚΑΤ
|Intime

Δεκάδες περιστατικά με κατάγματα στα επείγοντα λόγω του παγετού

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 17:53

Εκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, απευθύνει το ΕΚΑΒ, λόγω του αυξημένου παγετού που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής, αλλά και άλλων νομών της χώρας, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Ηδη, στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων, τα οποία και αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Λόγω του έντονου παγετού, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες, είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά.

Οι απαραίτητες μετακινήσεις, σημειώνει το ΕΚΑΒ, πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπόψη την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου-οδοστρώματος.

Επισημαίνεται ότι λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται χρήση του 166 για τη συνδρομή ασθενοφόρου μόνο για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής στον πλησιέστερο εφημερεύοντα Υγειονομικό Σχηματισμό.

Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθουν, σε συνεργασία με τις δυνάμεις των κατά τόπους θεσμικών φορέων (περιφέρειες και δήμους), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις κλήσεις των πολιτών που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και διακομιδής στον πλησιέστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News