248
|

Δεύτερη τραγωδία σε πισίνα! Κοριτσάκι πνίγηκε σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 12:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/08/2019 17:38

Δεύτερη τραγωδία σε πισίνα! Κοριτσάκι πνίγηκε σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 12:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/08/2019 17:38

Σχεδόν την ίδια στιγμή που οι δύο Γαλλίδες έχαναν τη ζωή τους σε πισίνα στη Ρόδο, ένα κοριτσάκι από το Ισραήλ έχανε τη ζωή του με ακριβώς τον ίδιο τρόπο στη Χερσόνησο, στο Ηράκλειο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες Τετάρτη, λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα, όταν η 8χρονη πνίγηκε στα νερά της πισίνας του ξενοδοχείου, μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια μελών της οικογένειάς του και άλλων τουριστών. Αρχικά, είχε μεταδοθεί η πληροφορία ότι το παιδί ήταν ένα 6χρονο αγοράκι.

«Εγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί το 8χρονο κοριτσάκι. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ήδη, με εντολή εισαγγελέα έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής», δήλωσε στο ΑΠΕ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

«Κληθήκαμε στο σημείο και σπεύσαμε άμεσα, με ασθενοφόρο, αλλά και με μικρό όχημα με τον γιατρό. Στο ξενοδοχείο έφτασε και ασθενοφόρο από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της περιοχής. Το παιδί ήταν σε κατάσταση ανακοπής μετά από πνιγμό. Επί 20 λεπτά τρεις γιατροί επιχειρούσαν να το επαναφέρουν, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε. Δυστυχώς όμως το παιδί δεν επανήλθε», δήλωσε, από την πλευρά του, στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος συντονιστικού του ΕΚΑΒ Κρήτης, Γιάννης Ζαφειρίου.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών 42 και 56 ετών, που είναι προσωρινά υπεύθυνες στη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ενώ ερευνάται το νόμιμο λειτουργίας της πισίνας.

Η προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...