315
Αριστερά στη φωτογραφία η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή | CreativeProtagon

Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης από τον Κασιδιάρη – προσφυγή και στο ΕΔΔΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2024, 12:59
Αριστερά στη φωτογραφία η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή
|CreativeProtagon

Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης από τον Κασιδιάρη – προσφυγή και στο ΕΔΔΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2024, 12:59

Επικαλούμενος τη συμπλήρωση του συνόλου της εκτιτέας ποινής του, ο καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης με όρους στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας.

Οπως είπε η συνήγορός του, Βάσω Πανταζή, ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού έχει ήδη συμπληρώσει την εκτιτέα ποινή του πλην όμως δεν αποφυλακίζεται, ενώ έχει λάβει ήδη αρνητική εισαγγελική εισήγηση στο αίτημα για αποφυλάκισή του.

«Εχουμε έναν πρωτόδικα καταδικασμένο που έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ και εννέα μήνες και δεν αποφυλακίζεται. Αναμένεται η απόφαση Συμβουλίου, αλλά έχει γίνει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν αποδέχονται το τεκμήριο αθωότητας», περιέγραψε η κυρία Πανταζή σε δηλώσεις της μετά τη διακοπή της δίκης των «Σπαρτιατών», στην οποία ο εντολέας της είναι κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Οπως έγινε γνωστό από την υπεράσπισή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) κατά της εισαγγελικής πρότασης να μην αποφυλακιστεί, ισχυριζόμενος ότι προσβάλλεται το τεκμήριο αθωότητάς του.

Σύμφωνα με τον καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», η επίκληση στν εισαγγελική απορριπτική πρόταση στην εκκρεμούσα δευτεροβάθμια δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που ορίζει πως κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικαστεί.

Οπως είπε η κυρία Πανταζή, η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας επί της αιτήσεως αποφυλάκισης του εντολέα της αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Ο Κασιδιάρης, υπενθυμίζεται, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης »Χρυσή Αυγή». Στις  15 Οκτωβρίου βγήκε με άδεια από τις φυλακές Δομοκού και θα πρέπει να επιστρέψει στο κελί του στις 22 του μήνα. Το διάστημα αυτό υοχρεούται να δίνει το παρών στο Τ.Α Ραφήνας – Πικερμίου. Τον Κασιδιάρη παρέλαβε από τις φυλακές ο πατέρας του. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών Δομοκού του εγκρίνει την χορήγηση άδειας, μετα από εκείνη στις 23 Οκτωβρίου 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...