180
Νοσοκόμα στη Δανία προετοιμάζει τη χορήγηση εμβολίου | Ritzau Scanpix/Claus Fisker via REUTERS

Δανία: Ψηφιακό «Corona-Pass» για τους εμβολιασμένους

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 22:51
Νοσοκόμα στη Δανία προετοιμάζει τη χορήγηση εμβολίου
|Ritzau Scanpix/Claus Fisker via REUTERS

Δανία: Ψηφιακό «Corona-Pass» για τους εμβολιασμένους

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 22:51

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι θα καθιερώσει ένα ψηφιακό έγγραφο με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Το «Corona-Pass» θα επιτρέπει στους Δανούς που ταξιδεύουν για εργασία ή για αναψυχή να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί. Επιπλέον θα μπορούν να δουν διαδικτυακά την κατάσταση εμβολιασμού που αφορά τον καθένα  μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υγείας της Δανίας.

Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα είναι σε διαδικασία ανάπτυξης και, όπως ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών, θα είναι έτοιμη μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Βρετανική «εισβολή»

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει ο Guardian, η Δανία ανέφερε αύξηση στην αναλογία των κρουσμάτων που αποδίδονται στην μεταλλαγμένη -και πιο μεταδοτική- παραλλαγή του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται.

Η λεγόμενη βρετανική παραλλαγή αναμένεται ότι θα είναι η κυρίαρχη στη Δανία τουλάχιστον ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Οπως έγινε γνωστό, ενώ την πρώτη εβδομάδα του χρόνου μόλις το 4% των θετικών τεστ αφορούσαν την παραλλαγή, την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό έχει φτάσει το 16,5%.

Η πτώση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων οφείλεται στο σκληρό lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...