318
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε πρόσφατη εμφάνισή του στη ρωσική τηλεόραση | Sputnik/Pavel Bednyakov/Kremlin via REUTERS

Δανία: Ο καρκίνος του Πούτιν φταίει για την εισβολή στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2023, 17:40
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε πρόσφατη εμφάνισή του στη ρωσική τηλεόραση
|Sputnik/Pavel Bednyakov/Kremlin via REUTERS

Δανία: Ο καρκίνος του Πούτιν φταίει για την εισβολή στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2023, 17:40

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της υγείας του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις αποκαλύψεις της υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας, σύμφωνα με τις οποίες η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οφείλεται στις παρενέργειες θεραπείας του ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της δανέζικης εφημερίδας Berlinske, η μεγαλομανία είναι μία από τις παρενέργειες των φαρμάκων που παίρνει ο Πούτιν καθώς πάσχει από καρκίνο.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Δανίας είπε ότι οι «παραισθήσεις μεγαλείου» του Πούτιν και το «φεγγαρόσχημο πρόσωπό του» στις αρχές του 2022 ήταν σημάδια των παρενεργειών της ορμονικής θεραπείας για τον καρκίνο, που φέρεται να αντιμετωπίζει.

«Οι αυταπάτες μεγαλείου είναι μια από τις γνωστές παρενέργειες του είδους της ορμονικής θεραπείας που λάμβανε… Δεν είναι κάτι που μπορώ να πω με βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι επηρέασε τις αποφάσεις του όταν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος αναλύσεων για τη Ρωσία της  στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που αναφέρεται μόνον ως «Γιοακίμ».

«Ο Πούτιν φοβάται πως θα τον αποκαθηλώσουν λόγω της υγείας του»

Η «μεγαλύτερη αβεβαιότητα» γύρω από τον Πούτιν είναι το θέμα της υγείας του, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο ρώσος πρόεδρος φοβάται ότι θα τον απομακρύνουν από την εξουσία λόγω της κακής υγείας του. Η ανάλυση των Δανών υποδεικνύει ότι ο Πούτιν πιθανώς έπασχε από καρκίνο και υποβαλλόταν σε ορμονική θεραπεία όταν ξεκίνησε τον πόλεμο, αλλά δεν είναι άρρωστος σε τελικό στάδιο. Ο Πούτιν «είχε πρόσωπο σε σχήμα φεγγαριού στην αρχή του έτους, κάτι που είναι μια άλλη γνωστή παρενέργεια του ίδιου τύπου ορμονικής θεραπείας».

Ατομα στο περιβάλλον του Κρεμλίνου ενδεχομένως να επιδιώξουν να τοποθετήσουν στην εξουσία κάποιον υγιέστερο από τον Πούτιν.

«Είναι σταθερή η εντύπωσή μας ότι μέρος της ελίτ βλέπει ότι η κατάσταση οδεύει σε λάθος δρόμο», ισχυρίστηκε ο Γιόακιμ, αλλά πρόσθεσε ότι ο Πούτιν είναι «πιθανόν» να παραμείνει στην εξουσία για αρκετά χρόνια. «Δεν βλέπουμε κανέναν έτοιμο να τον ανατρέψει. Αλλά αν βλέπαμε, θα τον “έβλεπε” και η FSB (πρώην KGB), και το θέμα θα διευθετείτο πολύ γρήγορα», είπε με νόημα ο δανός πράκτορας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...