175
Ταξιδιώτες πίσω από το λογότυπο της εταιρείας TUI (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Dado Ruvic

Covid: Προαιρετική η μάσκα για τους επιβάτες της Tui Airways

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2022, 15:26
Ταξιδιώτες πίσω από το λογότυπο της εταιρείας TUI (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Dado Ruvic

Covid: Προαιρετική η μάσκα για τους επιβάτες της Tui Airways

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2022, 15:26

Τέλος βάζει από σήμερα, Παρασκευή, στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας προστασίας η αεροπορική TUI Airways και γίνεται η δεύτερη μεγάλη αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας, η οποία επιτρέπει σε όποιους το επιθυμούν, να μην λαμβάνουν το συγκεκριμένο μέτρο, που έχει ληφθεί παγκοσμίως για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, και η Jet2 είπε «όχι» στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους επιβάτες της, αλλά μόνο για τα δρομολόγια από τη Βρετανία προς τη Βόρεια Ιρλανδία, όπως διευκρινίζουν οι Times του Λονδίνου.

Ωστόσο, οι επιβάτες θα χρειάζεται να συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα τους κατά την επιβίβαση και αποβίβαση από το αεροσκάφος και φυσικά μέσα στα αεροδρόμια.

Στο ίδιο πλαίσιο και η Ryanair ανακοίνωσε ότι αναμένεται να άρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Το μέτρο για τις μάσκες στα αεροπλάνα αναμένεται να καταργηθεί σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες μέχρι το καλοκαίρι, καθώς η μία χώρα μετά την άλλη άρουν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, με στόχο να οδηγήσουν τους πολίτες μέσω ομαλής μετάβασης στην κανονικότητα του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...