579
| REUTERS/Carl Recine

Η Ρεάλ Μαδρίτης των ρεκόρ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2024, 00:34
|REUTERS/Carl Recine

Η Ρεάλ Μαδρίτης των ρεκόρ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2024, 00:34

Η εμπειρία κέρδισε τον ενθουσιασμό. Σε έναν τελικό Champions League με λίγες ευκαιρίες και πολλή προσοχή στα εκατέρωθεν μετόπισθεν της άμυνας, η «Βασίλισσα» της Μαδρίτης κέρδισε με 2-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ και πανηγύρισε τον 15ο τίτλο στην Ιστορία της, επιβεβαιώνοντας το ποδοσφαιρικό ρητό ότι στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 εναντίον 11 και επί οκτώ και εννέα μήνες – και στο τέλος κερδίζει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Σφύριγμα λήξης. Μόλις έχουν κερδίσει έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο. Η βασίλισσα ξανά στο θρόνο της. EPA/ADAM VAUGHAN

Με μια κεφαλιά του βετράνου Ντάνι Καρβαχάλ στο 74ο λεπτό και με ένα σουτ του Βινίσιους Τζούνιορ μετά από κλέψιμο της μπάλας στο 83ο, η Ρεάλ έστειλε τους φιλόδοξους Γερμανούς της Ντόρτμουντ στο καναβάτσο, αφήνοντάς τους με την πικρή γεύση της δεύτερης συμμετοχής σε τελικό της διοργάνωσης, χωρίς τίτλο.

Ο βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ, Βινίσιους Τζούνιορ πανηγυρίζει το δεύτερο γκόλ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. EPA

Η ομάδα του φλεγματικού Κάρλο Αντσελότι, με τις χαρακτηριστικές τσίχλες του, πανηγύρισε το τρόπαιο αήττητη σε ολόκληρη τη διοργάνωση, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει την τεχνογνωσία να κερδίζει τίτλους ακόμα και στις μέτριες βραδιές της. Στο εμβληματικό Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, οι ισπανοί οπαδοί, αν και λιγότεροι των πιο εκδηλωτικών Γερμανών, ήταν και πάλι θριαμβευτές.

Οπαδοί της Ρεάλ παρακολουθούν με αγωνία και ενθουσιασμό τον τελικό του Champions League -που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ- από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου (REUTERS/Ana Beltran)

Τι κι αν οι παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ κυριάρχησαν -και τρομοκράτησαν- στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ· η ισπανική ομάδα ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος την 15η κατάκτηση του τροπαίου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Και δεν ήταν μόνο αυτό το ρεκόρ. Ο Κάρλο Αντσελότι κατέκτησε το πέμπτο του Champions League ως προπονητής (με τη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ είχε πανηγυρίσει και άλλα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (1989 και 1990) με τη μεγάλη Μίλαν του Σάκι. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους: όταν ο Αντσελότι κατακτούσε το πρώτο του Κύπελλο Πρωταθλητριών, οι περισσότεροι από τους σημερινούς του παίκτες στη Ρεάλ δεν είχαν ακόμα γεννηθεί.

O μέγας Κάρλο Αντσελότι κρατά το τρόπαιο – σχεδόν το έχει βαρεθεί. Μετά οι παίκτες του τον πέταξαν και στον αέρα (EPA/ADAM VAUGHAN)

Ενας που είχε γεννηθεί είναι ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος σε αυτόν τον τελικό του Γουέμπλεϊ πανηγύρισε το έκτο του (!) Champions League (2014, 2016, 2017, 2018, 2022, 2024). Πέντε τρόπαια με τη Βασίλισσα έχει κατακτήσει πια ο μεγάλος Γερμανός Τόνι Κρόος που έδωσε το τελευταίο του ματς με τους Μερένγκες – θα παίξει και στο Euro 2024 με την Εθνική Γερμανίας και μετά παρατάει το ποδόσφαιρο.

Τι ήταν αυτό το ματς στο Λονδίνο; Μια επανάληψη όσων έχουμε δει: οι φανέλες έπαιξαν περισσότερο από τους ποδοσφαιριστές, αν και πρέπει να ειπωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης σώθηκε στο α’ μέρος από τον καταπληκτικό τερματοφύλακά της, τον Βέλγο Τιμπό Κουρτουά που κράτησε το μηδέν στην εστία του, όσο οι παίκτες της γερμανικής ομάδας επιτίθεντο κατά κύματα.

Ο Βινίσιους πετυχαίνει το 2-0 «κλειδώνοντας» το ματς για τη Ρεάλ Μαδρίτης (EPA/ANDY RAIN)

Και ύστερα ήρθε το δεύτερο ημίχρονο: η Ρεάλ Μαδρίτης, με τη σιγουριά του 0-0, ισορρόπησε τον αγώνα και τελικά πήρε το ματς χάρη στα γκολ των Καρβαχάλ στο 74 λεπτό και Bινίσιους στο 83 λεπτό της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...