Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά: H Accusonus είναι μία εταιρεία που ίδρυσε ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης και ο Ηλίας Κοκκίνης το 2013 στην Πάτρα, με αφετηρία την αγάπη τους για τη μουσική τεχνολογία και τον ήχο. Ο Ηλίας ήταν drummer σε μία τοπική heavy metal/punk μπάντα και εργαζόταν και ως τεχνικός ήχου. Ο Αλέξανδρος ασχολούνταν με ηλεκτρονική μουσική δημιουργώντας κυρίως soundtracks για θεατρικά και κινηματογραφικά έργα.
Αφού φοίτησαν και οι δύο στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Πάτρα, απέκτησαν PhDs στην Επεξεργασία Σημάτων Ήχου και εργάστηκαν ως ερευνητές.
Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Accusonus ήρθε κοντά τους ο Μιχάλης Τζάννες (πρώην CEO της Aware, εισηγμένη εταιρεία στο NASDAQ) με status συνιδρυτού αλλά και ως angel investor.
Στη συνέχεια, η εταιρεία κυκλοφορεί τα πρώτα της δύο προϊόντα τα οποία αποφέρουν τα πρώτα της έσοδα. (α) Το Drumatom με το οποίο βελτιώνεται και μιξάρεται ο ήχος από drums και (β) το ERA-Ν το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση του ήχου σε κινηματογραφικές παραγωγές.
Το 2016 η εταιρεία σηκώνει γύρο χρηματοδότησης (seed) από το IQbility και το PJ Tech Catalyst fund.
O Αλέξανδρος Ρούσας (Managing Director του IQbility – η θερμοκοιτίδα του Ομίλου Quest) θυμάται το γεγονός και επισημαίνει τα εξής: «To 2016 που επενδύσαμε ήταν εμφανές σε εμάς ότι η ομάδα της Accusonus ήταν ξεχωριστή. Δεν ήταν τόσο το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, οι πατέντες κλπ της εταιρείας που προδιάγραφε μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ήταν κυρίως το γεγονός ότι η εταιρεία είχε αποκτήσει την ικανότητα να μετατρέπει γρήγορα την τεχνογνωσία της σε μοναδικά προϊόντα που ενδιαφέρουν πραγματικές αγορές και φέρνουν πραγματικά έσοδα. Το είχαν καταφέρει μάλιστα αυτό σε μικρό χρονικό διάστημα και με ελάχιστους πόρους για παραπάνω από ένα προϊόντα, γεγονός ιδιαίτερα σπάνιο».
Έκτοτε η Accusonus μεγάλωσε αρκετά με νέα προϊόντα τόσο στο χώρο του audio repair ( ERA Bundle) όσο και στο music production (Regroover, Beatformer, Rhythmiq, Drumatom). Τα προϊόντα τους τα έχουν χρησιμοποιήσει τεχνικοί ήχου μεγάλων μουσικών όπως Bob Dylan, Lou Reed, Goo Goo Dolls, Super Furry Animals, Wilco, Jennifer Lopez κλπ.Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι πέρυσι η Accusonus έκανε license ένα μέρος της τεχνολογίας της βελτίωσης ήχου στην Adobe, για να χρησιμοποιηθεί στα προϊόντα της τελευταίας (Adobe® Premiere® κλπ).
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και επισήμως ένα πολύ καλό νέο για την εταιρεία των «παιδιών από την Πάτρα». Η Accusonus σήκωσε νέο κύκλο χρηματοδότησης ύψους $3,3m από τους Venture Friends, Big Pi, IQbility, PJTech και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών. Ο κύριος σκοπός της χρηματοδότησης είναι η εταιρεία να επεκτείνει τη παρουσία της στην αγορά των εργαλείων βελτίωσης ήχου για δημιουργούς περιεχομένου video και audio όλων των μεγεθών (από ερασιτέχνες youtubers μέχρι επαγγελματίες και studio). Τα εργαλεία της Accusonus διαφοροποιούνται στο γεγονός ότι μπορούν με πολύ εύκολο τρόπο (ένα κουμπί) αλλά χρησιμοποιώντας από πίσω πολύπλοκους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης να «καθαρίσουν» και να βελτιώσουν ένα ηχητικό σήμα.
Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία που η έδρα της είναι στη Βοστώνη έχει ανοιχτές επιπλέον 21 θέσεις εργασίας σε Αθήνα και Πάτρα σε SW developers. Product και Marketing προσωπικό. Περισσότερα για τις νέες θέσεις εργασίας εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News