967
Το θύμα της στυγερής δολοφονίας και δίπλα το ζευγάρι σε παλαιότερη φωτογραφία | YouTube

«Μπροστά του ωχριά ο Αναγνωστόπουλος»: Μία εβδομάδα «θέατρο» έπαιζε ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 10:26
Το θύμα της στυγερής δολοφονίας και δίπλα το ζευγάρι σε παλαιότερη φωτογραφία
|YouTube

«Μπροστά του ωχριά ο Αναγνωστόπουλος»: Μία εβδομάδα «θέατρο» έπαιζε ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 10:26

Tην εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας στη Θεσσαλονίκη με θύμα την 41 ετών έγκυο Γεωργία και την ταυτοποίηση των δύο δραστών, του 39χρονου συντρόφου της και ενός φίλου του, ηλικίας 34 ετών, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Επειτα από μία και πλέον εβδομάδα που ο 39χρονος «έπαιζε θέατρο» εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές να αναζητεί τη σύντροφό του, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα βρω τον δολοφόνο της που να χαθεί ο κόσμος», το άψυχο σώμα της Γεωργίας βρέθηκε σε δασώδη έκταση ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα.

Το σημείο υπέδειξε ο φίλος του 39χρονου που φέρεται να «έσπασε» πρώτος  κατά την ανάκριση και να ομολόγησε ότι ήταν ο σύντροφος της Γεωργίας που τη σκότωσε (με πολλαπλές μαχαιριές στον λαιμό) και στη συνέχεια ζήτησε τη βοήθειά του για να εξαφανίσουν το πτώμα της.

Ο ίδιος ο 39χρονος –που κατά τα άλλα έφερε ακόμη και τατουάζ στο χέρι του με το όνομα της Γεωργίας (φωτογραφία κάτω)– αρχικά αρνήθηκε ότι μαχαίρωσε τη σύντροφό του, ισχυριζόμενος ότι συμμετείχε μόνο στη μεταφορά της σορού με ΙΧ στην περιοχή όπου βρέθηκε κρυμμένη μέσα σε μπαούλο.

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης – Χτυπήματα από κουζινομάχαιρο φέρει η σορός της εγκύου

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το MEGA, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα στην έγκυο γυναίκα.

Η Γεωργία μπήκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, γύρω στις 11, στο σπίτι του συντρόφου της. Εκεί την περίμεναν οι δύο δράστες, οι οποίοι φαίνεται πως είχαν συνεννοηθεί για τη συνέχεια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 34χρονος κατάφερε να ακινητοποιήσει τη γυναίκα με μαχαίρι, ενώ ο σύντροφός της την έδεσε με χειροπέδες στα χέρια και τοποθέτησε ταινία στο στόμα της.

Στη συνέχεια τη μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού και της κατάφεραν πολλαπλές μαχαιριές στον λαιμό. Εβαλαν τη σορό της μέσα σε ένα ξύλινο μπαούλο και τη μετέφεραν σε δασική περιοχή.

Οι δύο δράστες επέστρεψαν στο σπίτι της στυγερής δολοφονίας και προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, αλλάζοντας μέχρι και το στρώμα του κρεβατιού, όπου ξεψύχησε η γυναίκα.

Επί μία εβδομάδα ο σύντροφός της έπαιζε θέατρο, εκλιπαρώντας για οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη της και λέγοντας με στόμφο ότι θα βρει ο ίδιος τον δολοφόνο της!

«Αυτός ο τύπος, ωχριά μπροστά του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος», παρατήρησε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του Mega ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, o oποίος μάλιστα είχε βρεθεί μαζί με τον δολοφόνο σε στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο ίδιος του είχε πει να ομολογήσει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, όσα είχε κάνει. «Αυτό που του είπα, εμμέσως πλην σαφώς, (ήταν) όσο γίνεται πιο γρήγορα να ομολογήσει», είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός. «Αυτός βγήκε στην εκπομπή… Από την πρώτη στιγμή φάνηκε από τα μηνύματα που έστειλε, γιατί αυτός είπε “ότι κοιμόμουν με τη σύντροφό μου και κάποια στιγμή αυτή έφυγε, εγώ δεν το πήρα χαμπάρι”. Τον ρώτησα “κοιμάστε μαζί, στο ίδιο κρεβάτι;” και μου λέει “ναι”. “Και δεν κατάλαβες τίποτα;” του είπα. “Δεν κατάλαβα” μου είπε», ήταν ο διάλογος με τον 39χρονο που μετέφερε ο κ. Καλλιακμάνης.

»Λίγο περίεργο για έναν τέτοιο τύπο να μην καταλάβει τίποτα γιατί έχει αντίληψη και φάνηκε αυτό από τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να το καλύψει. Πήρε το κινητό της νεκρής, έστειλε μήνυμα στο κινητό του, φαινόταν ότι είναι ένα τυπικό μήνυμα που δεν στέλνει κάποιος που ζει με έναν άνθρωπο και περιμένει παιδί. Ηθελε να φτιάξει ένα άλλοθι», περιέγραψε για το σκηνικό που προσπάθησε να στήσει ο 39χρονος εμφανιζόμενος ως «χαροκαμένος» σύντροφος και θυμίζοντας έντονα το αντίστοιχο «θέατρο» που έπαιζε ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Θα φανεί αν ήταν οικονομικοί οι λόγοι ή αν ήταν αυτό το συνηθισμένο φεύγω και σε αφήνω. Οι πληροφορίες λένε οικονομικοί. Αυτός ο τύπος, ωχριά μπροστά του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, γιατί είχε φτιάξει ένα σενάριο, μέχρι χθες έλεγε “εγώ θα βρω τον δολοφόνο της συντρόφου μου που να χαθεί ο κόσμος”», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, για να συνεχίσει την περιγραφή του:

«Για να αποπροσανατολίσει, πήγε στο σπίτι, ο ίδιος ή ο συνεργός του, και έφτιαξε ένα σκηνικό για να δείξει ότι ίσως να ζει η γυναίκα. Κάποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ενώ η Αστυνομία είχε κλειδώσει την πόρτα, και άφησε ένα φως ανοιχτό. Ενας πολύ πονηρός άνθρωπος».

«Αυτός, από ό,τι φαίνεται, είχε παρελθόν όσον αφορά την κακοποίηση των συντρόφων του. Είχε κακοποιήσει κάποιες γυναίκες που ήταν μαζί του, θα δούμε τι θα πει ο ίδιος», κατέληξε στις δηλώσεις στο Μega o συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Με συνθήματα τύπου «Ορθοδοξία ή Θάνατος» στους λογαριασμούς του στα social media και με ιστορικό κακοποιήσεων –όπως διαπιστώνεται σχεδόν πάντα εκ των υστέρων– εις βάρος της αδελφής του και πρώην συντρόφων του, ένας ακόμη κακοποιητής γυναικών είχε συνεχίσει ανεμπόδιστος τη δράση του μέχρι που μία εξ αυτών το πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας με θύμα την 41χρονη

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...