391
Η Μπαρντό αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο ενώ ήταν ακόμη στα τριάντα της και έκτοτε αφοσιώθηκε στην εκστρατεία για τα δικαιώματα των ζώων. | EPA / CreativeProtagon

Η Μπριζίτ Μπαρντό ανησυχεί για τους σκύλους-φύλακες των Ολυμπιακών του Παρισιού

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2023, 17:33
Η Μπαρντό αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο ενώ ήταν ακόμη στα τριάντα της και έκτοτε αφοσιώθηκε στην εκστρατεία για τα δικαιώματα των ζώων.
|EPA / CreativeProtagon

Η Μπριζίτ Μπαρντό ανησυχεί για τους σκύλους-φύλακες των Ολυμπιακών του Παρισιού

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2023, 17:33

Εκατοντάδες σκυλιά που θα χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το επόμενο καλοκαίρι κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση λόγω υπερκόπωσης, προειδοποιεί το Ιδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τη γαλλίδα σταρ του κινηματογράφου. Η ίδια και το Ιδρυμά της κάλεσαν την κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν να εισαγάγει νέους κανονισμούς για την προστασία των ζώων.

Το Ιδρυμα, σύμφωνα με τους Times, ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά «χρησιμοποιούνται ως εργαλεία εργασίας» για την ασφάλεια και τον έλεγχο του πλήθους, και ειδικά οι βελγικοί ποιμενικοί συχνά παραμένουν κλεισμένοι σε αυτοκίνητα για μεγάλες περιόδους και μερικές φορές κρατούνται σε κλουβιά ή υπόγεια όταν είναι εκτός υπηρεσίας.

«Οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσής τους είναι συχνά ανεπαρκείς ή ακόμη και καταχρηστικές. Τα σκυλιά που δεν αντέχουν πια, μετά από μέρες και μέρες ακατάπαυστης δουλειάς, κινδυνεύουν ακόμη και να εγκαταλειφθούν, ή κάτι χειρότερο», δήλωσε η Λορέν Ζακέ, εκπρόσωπος του ιδρύματος. «Χωρίς αυστηρούς ελέγχους οι σκύλοι θα είναι και πάλι τα μεγάλα θύματα της ανθρώπινης ψυχαγωγίας», πρόσθεσε.

Το Ιδρυμα ανησυχεί επίσης ότι η αυξημένη ζήτηση για σκύλους-φύλακες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου 2024, θα οδηγήσει σε «παράνομη εκτροφή και πωλήσεις» και έχει ήδη στείλει επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμαμέν, για το θέμα. Το Ιδρυμα στηρίζεται από την βουλευτή και μέλος του κόμματος του Μακρόν, Κορίν Βινιόν.

Η Βινιόν προεδρεύει μιας κοινοβουλευτικής ομάδας για την καλή διαβίωση των ζώων και κάλεσε την κυβέρνηση «να περιορίσει την αδειοδότηση των χειριστών σκύλων στο ελάχιστο απαιτούμενο και να εγγυηθεί τη συμμόρφωση με τις νομικά απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για τους σκύλους-φύλακες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων».

Η 89χρονη Μπριζίτ Μπαρντό έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το Παρίσι δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποστηρίζοντας ότι είναι σκληρό να αναγκάζουμε τα ζώα, ειδικά τα άλογα, να αγωνίζονται σε αθλήματα.

Η συζήτηση για τον ρόλο των ζώων στον αθλητισμό αναζωπυρώθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020, όταν ένας γερμανός εκπαιδευτής  χτύπησε ένα άλογο που συμμετείχε σε διαγωνισμό άλματος πένταθλου.

Η Μπαρντό εξέφρασε επίσης φόβους ότι τρομοκράτες θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν τους Αγώνες. «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει το Παρίσι ήταν να αρνηθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε τον Μάιο. Η Μπαρντό αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ ήταν ακόμη στα τριάντα της και έκτοτε αφοσιώθηκε στην εκστρατεία για τα δικαιώματα των ζώων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...