800
Υποστηρικτές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς έξω από το δικαστήριο του Λος Αντζελες | REUTERS/Mario Anzuoni

Μπρίτνεϊ Σπίαρς στο δικαστήριο: Είμαι σαν θύμα sex trafficking – Θέλω τη ζωή μου πίσω

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 13:54
Υποστηρικτές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς έξω από το δικαστήριο του Λος Αντζελες
|REUTERS/Mario Anzuoni

Μπρίτνεϊ Σπίαρς στο δικαστήριο: Είμαι σαν θύμα sex trafficking – Θέλω τη ζωή μου πίσω

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 13:54

Μιλώντας πρώτη φορά δημοσίως, στο δικαστήριο, για την υπόθεση της κηδεμονίας της, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είπε ότι ο πατέρας της την ελέγχει «100%» και ότι θέλει να του αφαιρεθεί για να πάρει τη ζωή της πίσω.

Ο πατέρας της, Τζέιμι Σπίαρς, έχει αναλάβει την πλήρη κηδεμονία της από το 2008, όταν η σταρ της ποπ μουσικής είχε καταρρεύσει ψυχολογικά και είχε εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, μετά το διαζύγιό της και την απώλεια της κηδεμονίας των παιδιών της. Ο πατέρας της δεν διαχειρίζεται μόνο τα οικονομικά της, αλλά και οποιαδήποτε απόφαση αφορά την ιδιωτική ζωή της.

Η 39χρονη Μπρίτνεϊ Σπίαρς μίλησε στο δικαστήριο του Λος Αντζελες μέσω Zoom, για 23 λεπτά, και περιέγραψε πόσο ψυχικά τραυματισμένη, απομονωμένη και μόνη αισθάνεται λόγω της ισχύουσας κηδεμονίας.

«Εχω βαθύ ψυχικό τραύμα και θέλω τη ζωή μου πίσω. Η κηδεμονία αυτή είναι κακοποιητική σε βάρος μου», είπε.

Εξω από το δικαστήριο υπήρχαν πολλοί θαυμαστές της και μέλη του διεθνούς κινήματος «Free Britney», που ζητά την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της κηδεμονίας του πατέρα της.

Η δικαστής Μπρέντα Πένι ευχαρίστησε τη Σπίαρς για τη «θαρραλέα» κατάθεσή της. Η διαδικασία των ακροάσεων και της τελικής απόφασης αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα.

Η Σπίαρς ανέφερε ότι η νομική ρύθμιση τής έχει στερήσει θεμελιώδη δικαιώματα και προχώρησε σε σοκαριστικές αποκαλύψεις.

«Αυτή η κηδεμονία μου κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό», είπε, ζητώντας από το δικαστήριο του Λος Αντζελες να τη διακόψει. «Δικαιούμαι να έχω ζωή. Είμαι θυμωμένη, θλιμμένη, κλαίω συνέχεια, θέλω να σταματήσει. Δεκατρία χρόνια είναι αρκετά».

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε δημόσια εμφάνισή της, το 2016

Οι δικηγόροι του πατέρα της, Τζέιμι Σπίαρς, ανέφεραν στο παρελθόν ότι εκείνος «έχει επιτελέσει επιμελώς και επαγγελματικά τα καθήκοντά του ως ένας από τους κηδεμόνες της Μπρίτνεϊ» και τόνισαν ότι ο πελάτης τους «λυπάται που είδε την κόρη του να υποφέρει τόσο πολύ».

Η τραγουδίστρια ανέφερε φρικιαστικές λεπτομέρειες στην κατάθεσή της, λέγοντας για παράδειγμα ότι θέλει να παντρευτεί τον φίλο της και να αφαιρέσει την ενδομήτρια συσκευή που την υποχρέωσε ο πατέρας της να έχει, προκειμένου να μην αποκτήσει κι άλλο παιδί, αλλά οι όροι της κηδεμονίας δεν της επιτρέπουν τίποτα από αυτά.

«Θέλω να είμαι σε θέση να παντρευτώ και να αποκτήσω μωρό», είπε στο δικαστήριο. «Μου είπαν τώρα ότι υπό την κηδεμονία αυτή, δεν είμαι σε θέση να παντρευτώ ή να αποκτήσω μωρό». Πρόσθεσε, δε, ότι της έχει απαγορευτεί να βλέπει τους φίλους της που ζουν λίγα λεπτά μακριά της και ότι ο σύντροφός της δεν επιτρέπεται να την πηγαίνει οπουδήποτε με το αυτοκίνητό του.

Επίσης, η ίδια είπε ότι οι άνθρωποι που είχαν οριστεί ως διαχειριστές της κηδεμονίας της, μαζί με τον πατέρα της, την απείλησαν με μήνυση αν δεν έκανε τις συναυλίες που της είχαν προγραμματίσει το 2018.

«Ηταν πολύ απειλητικό και τρομακτικό. Το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με αυτό ονομάζεται sex trafficking. Οι άνθρωποι που το έκαναν δεν πρέπει να ξεφύγουν τόσο εύκολα. Δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβα κανενός. Είμαι υπέροχη σε αυτό που κάνω. Δεν θα έπρεπε να είμαι υπό κηδεμονία εάν μπορώ να εργαστώ», είπε.

Η ποπ σταρ μίλησε ακόμα για το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να πάρει φάρμακα που δεν ήθελε. Είπε ότι δεν είχε κανέναν έλεγχο στην υγειονομική περίθαλψή της, ισχυριζόμενη ότι οι γιατροί άλλαξαν το φάρμακό της σε λίθιο, έναν σταθεροποιητή για τη διάθεση, όταν ανέφερε ότι ήθελε να φύγει από το Λας Βέγκας.

«Ενιωθα μεθυσμένη. Δεν θα μπορούσα καν να μιλήσω με τη μαμά ή τον μπαμπά μου για οτιδήποτε», είπε για την εμπειρία αυτή, προσθέτοντας ότι η οικογένειά της δεν την βοήθησε. «Η οικογένειά μου δεν έκανε τίποτα», είπε ενώ πρόσθεσε ότι αν και ήθελε να συνεχίσει τη θεραπεία στο σπίτι, αναγκάστηκε να πάει σε ένα μέρος όπου καραδοκούσαν παπαράτσι.

«Οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν. Δεν νιώθω ότι μπορώ να ζήσω μια ολοκληρωμένη ζωή. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους που ελέγχουν τη ζωή μου ότι στην πραγματικότητα, δουλεύουν για μένα», σημείωσε.

Υποστηρικτές της τραγουδίστριας έξω από το δικαστήριο

Για τον πατέρα της, είπε ότι «λάτρευε να έχει τον έλεγχο πάνω μου 100%. Οτιδήποτε μου συνέβαινε έπρεπε να εγκριθεί από τον μπαμπά μου».

Είπε, επίσης, ότι δεν της επιτρέπεται να μιλήσει στα ΜΜΕ, ενώ οι γονείς της είναι ελεύθεροι να δίνουν συνεντεύξεις και να μιλούν για την ίδια.

Η Σπίαρς ξεκίνησε την ακρόαση σημειώνοντας ότι δεν είχε απευθυνθεί στο δικαστήριο απευθείας μέχρι στιγμής, καθώς αισθανόταν ότι κανείς από τους δικαστές δεν θα άκουγε τη δική της εκδοχή.

«Είπα ψέματα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είμαι καλά και είμαι χαρούμενη», συνέχισε, προσθέτοντας ότι αρχικά φοβόταν να μιλήσει. «Ειλικρινά, δεν θεωρούσα ότι θα με πίστευε κάποιος».

Οι φαν της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ακούν την κατάθεσή της έξω από το δικαστήριο

Την κατάθεσή της άκουγαν έξω από το δικαστήριο οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της, που κρατούσαν πλακάτ για την «απελευθέρωσή της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...