264
«Πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαι άρρωστος», είπε ο 58χρονος ηθοποιός | Shutterstock

Μπραντ Πιτ: «Δεν αναγνωρίζω πρόσωπα, έχω μια σπάνια ασθένεια»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 22:28
«Πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαι άρρωστος», είπε ο 58χρονος ηθοποιός
|Shutterstock

Μπραντ Πιτ: «Δεν αναγνωρίζω πρόσωπα, έχω μια σπάνια ασθένεια»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 22:28

Στη συνέντευξη που o χολιγουντιανός σταρ Μπραντ Πιτ παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό GQ τον περασμένο Ιούνιο –μια συνέντευξη που συζητήθηκε και για την παράξενη φωτογράφιση που τη συνόδευε-  μίλησε για την σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ηθοποιός δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα, ούτε καν πολύ κοντινά του. Οπως μάλιστα εξομολογήθηκε, αυτός είναι και ο λόγος που έχει χάσει πολλούς ανθρώπους από τη ζωή του.

Η πάθηση αυτή ονομάζεται προσωπαγνωσία ή αλλιώς τύφλωση προσώπου (face blindness) και όσοι πάσχουν από αυτήν φτάνουν σε ένα σημείο που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε καν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους ή τους συντρόφους τους. Πολλοί μάλιστα, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή την, ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση, χρησιμοποιώντας διάφορα εναλλακτικά «εργαλεία», όπως για παράδειγμα, το να απομνημονεύουν τον τρόπο που κάποιος δικός τους περπατά ή χτενίζεται ή ακόμη τη χροιά της φωνής του και τα ρούχα που συνήθως φοράει.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πιτ δηλώνει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία. Σε άλλη συνέντευξή του το 2013 στο περιοδικό Esquire, είχε πει: «Πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαι άρρωστος. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιον έχω απέναντί μου». Είχε ζητήσει, μάλιστα, να γνωρίσει κάποιο άλλο άτομο που πάσχει από την ίδια αρρώστια.

Περίπου το 2,5% του πληθυσμού πιστεύεται ότι πάσχει σε κάποιο βαθμό από αυτό, με τον βρετανό κωμικό Στίβεν Φράι και την πρώην υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Πατρίσια Χιούιτ να είναι μεταξύ εκείνων που έχουν παραδεχτεί ότι πάσχουν από «τύφλωση προσώπου», όπως αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...