313
| Ryan Muir/Getty Images via The New York Times

Μπουρλά: Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. χάπια στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 21:12
|Ryan Muir/Getty Images via The New York Times

Μπουρλά: Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. χάπια στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 21:12

Σε μια χρονική περίοδο που η μετάλλαξη Ομικρον προκαλεί παγκόσμιο τσουνάμι κρουσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προχώρησε στη διατύπωση ελπιδοφόρας εκτίμησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως έγραψε, σε μήνυμά του στο Twitter, η φαρμακευτική εταιρεία του θα παράξει 10 εκατ. επιπλέον θεραπευτικά σκευάσματα για τις ΗΠΑ. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. χάπια, με περίπου 10 εκατ. να έχουν δοθεί ως το τέλος Ιουνίου» έγραψε.

Πολλές δόσεις του αντιιικού φαρμάκου Paxlovid αναμένεται να ανοίξουν ακόμη περισσότερο τη χαραμάδα ελπίδας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου.

«Με τη μετάλλαξη Omicron να εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει σημασία να υπάρχει πρόσβαση στη θεραπεία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά θετικοί στον κορονοϊό», τόνισε ο Μπουρλά.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το χάπι Paxlovid μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους, προστατεύοντας από την Omicron, οπότε πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να μπορεί να λάβει μια θεραπεία που θα παίξει ρόλο καταλύτη στην αντιμετώπιση της νόσου» συμπλήρωσε ο CEO της Pfizer.

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το Paxlovid, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας την χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Ομικρον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...